Pjesnici uljepšali dan starijim osobama u Domu koji sufinancira Varaždinska županija

DOM VŽD

Uu Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin 13. studenoga održan je poetsko glazbeni program Put emocija u organizaciji udruge Ritam misli i već dobro znanog pjesničkog para Ljubice Ribić i Milana Novaka.

U bogatom programu nastupili su pjesnici iz nekolicine hrvatskih gradova te pjesnici iz Slovenije. U sklopu međunarodne suradnje na kojoj ovaj pjesnički par ustrajno radi već više od pet godina u Varaždin su doputovali predstavnici KUD-a Janko Živko iz Polčana: Jelena Verdnik, Danijela Dacinger i Robert Topolovec koji je uz gitaru i usnu harmoniku zapjevao hrvatske i slovenske poznate stare hitove. Uz slovenske pjesnike i ljepotu slovenske poezije u programu su nastupali pjesnici iz raznih gradova i mjesta sjeverozapadne Hrvatske. Svoju poeziju predstavili su Snježana Sić iz Novog Marofa, Davorka Črnčec iz Čakovca, Darko Foder iz Ivanca, Đurđica Garvanović Porobija iz Maruševca te  Ružica Marušić Vasilić, Tugomir Orak, Izidor Furjan, Nera Crnčić, Vesna Abraham Pulfer, Milan Novak i Ljubica Ribić iz Varaždina. Za glazbeni dio programa pobrinuli su se uvijek rado viđeni gosti iz Peteranca, Ankica i Miroslav Betlehem, Bemian duet. No sam program ne bi bio potpuni da u njemu nisu sudjelovali i stanari Doma za starije i nemoćne osobe. Da poezija živi u domu svakako su dokazali svojim stihovima Ružica Juras, Juraj Čaklec i Stjepan Graš. Večer je bila ispunjena toplinom i snagom iskazane pažnje te ponekom iskričavom suzom radosnicom. Svi prisutni su zapjevušili uz glazbene goste i pažljivo upijali stihove pjesnika. Da je i glazba  dio života u domu svojom gitarom i pjesmama dočarao nam je stanar doma Dragec Božak.

Kako su nam naglasili organizatori i moderatori samog programa:

»I ova glazbeno poetska večer je bila putovanje emocijama u jedinstvenoj rijeci života koja nas povezuje u misao postojanja. Večer poezije i radosti darovanja onog najvrednijeg u nama, naših misli, naših skrivenih tajni, naših sjećanja. Hvala svim pjesnicima i glazbenicima koji su se odazvali i uljepšali još jedan program svojim prisustvom i svojom poezijom. Radost je vidjeti osmijeh na licima i čuti riječi ''Dođite nam ponovno.'' 
Obećanje je izgovoreno...''Doći ćemo.''«

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.