Maslenica, ruski fašnik, održat će se 10. ožujka od 12 sati na Zrinjevcu,a poseban program očekuje mališane

MASLENICA

Asocijacija mladeži ruskih sunarodnjaka u Hrvatskoj uz potporu Veleposlanstva Rusije u Hrvatskoj, agencije za kulturu «Rossotrudničestvo» i Grada Zagreba organizira, 10. ožujka, s početkom u 12 sati, u zagrebačkom parku Zrinjevac, tradicionalni ruski fašnik «Maslenicu».

U najljepšem parku grada Zagreba okupit će se ljubitelji glazbe, veselja, igara i finih zalogaja. Asocijacija mladeži pod vodstvom predsjednice Svjetlane Marinov s na daleko poznatom udrugom «Kalinka» iz Čakovca organizirat će lijepi i veseli glazbeni događaj na ruskom i na hrvatskom jeziku, s početkom u 13 sati. Gosti manifestacije moći će s glumcima plesati, pjevati, kušati fine palačinke - tradicionalno jelo ruske Maslenice, koje svojim oblikom simboliziraju sunce te dolazak toplog proljeća.

 

Djeca će  moći sudjelovati u likovnim radionicama, koje počinju u 12 satiRadionice će voditi poznata karikaturistica Sanja Pribić i slikarica iz Rusije Larisa Kralj. Sve radionice vodit će se na ruskom i na hrvatskom jeziku.

Maslenica je praznik ispraćaja zime i dolaska proljeća, a  tjedan Maslenice počinje prije Velike Korizme. Svaki dan Masleničkog tjedna ima svoje značenje i svoje tradicije, koji će gledatelji upoznati tijekom manifestacijeRuska tradicija, pjesme, glazba, igre, dva jezika, nekoliko naroda, puno osmjeha i veselja objedinit će posjetitelje 10.ožujka s početkom u 12 sati u parku Zrinjevac.Posjetiteljima će u toj prigodi sretan i veseo praznik poželjeti Veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj njegova ekscelencija Anvar Azimov i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Maslenica se organizira u Zagrebu već 8 godina, a drugu godinu za redom se ta manifestacija održava u centru grada. - Prošle godine na platou Gradec na Gornjem Gradu se okupilo više od 500 ljudi. Ove godine očekujemo da će gostiju biti još i više, poruka je organizatora.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.