Jubilarni 20. Sajam cvijeća u Prelogu otvoren u sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije

sajam cvijeća

Turistička zajednica Grada Preloga organizator je tradicionalnog Sajma cvijeća u Prelogu koji se održava od 26. do 28. travnja u sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije.

Manifestacija je to kojom je Prelog postao prepoznatljiv izvan granica Međimurske županije. Ispunjen izlagački prostor, velik broj posjetitelja i bogat kulturno –umjetnički program obilježili su prvi dan jubilarnog izdanja, a prema riječima Ivana Gradečaka iz Turističke zajednice Grada Preloga tema je i ovoga puta prilagođena Varaždinskim baroknim večerima čiji je ovogodišnji partner Švedska.

Sajam cvijeća Preložane i njihove goste potiče na uređenje okućnica i balkona te dvorišta, no nastoji stvoriti kulturu uređenja mjesta čemu je najbolji primjer grad Prelog što potvrđuje i prestižna nagrada „Zeleni cvijet“ za najuređenije mjesto do 5 tisuća stanovnika. „Prije 20 godina ovdje je bilo tek četiri izlagača, a danas imamo više od 30 proizvođača cvijeća koji iz godine u godinu uljepšavaju prostor iza gradske uprave“, naglasio je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, koji je ujedno i otvorio manifestaciju.

Brojnim se posjetiteljima obratila i zamjenica župana Sandra Herman te istaknula kako su Međimurska županija i njena Turistička zajednica prepoznale manifestaciju zato što uvelike pridonosi ukupnom razvoju turizma na području Međimurja. „Sve vas koji ste ovdje pozivam da iskoristite priliku da uživate i u ostalim ljepotama grada Preloga i donjeg Međimurja, posebice onim vezanim uz rijeku Dravu, ali i našu bogatu enogastronomiju,“  poručila je.

Otvorenju Sajma cvijeća pridružili su se brojni ugledni gosti iz društvenog i političkog života, a dugogodišnji podupiratelj manifestacije je i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak.

Na pozornici su se izmjenjivali mališani iz dječjih vrtića, brojne udruge s područja Grada Preloga te glazbeni gosti. Bila je to dobra uvertira u bogat popratni program Sajma, koji svoja vrata zatvara u nedjelju, 28. travnja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.