Milenijski Šime dobitnik je Nagrade za životno djelo svojih Vodica

šime

- Dragi prijatelji i prijateljice, više od tisuću vas mi je čestitalo Nagradu grada Vodica za životno djelo. Zahvaljujem vam kao i svima s kojima sam radio i surađivao u ovih pedeset godina. Uz mene na pozornici su unučice Ana i Marija, časna sestra Zdravka Gverić koja je primila Nagradu grada za 50 godina rada časnih sestara Franjevki od Bezgrješne u Vodicama, moja generacija Kate Franin nagrađena za doprinos školstvu Vodica i slikar Roko Ivanda koji je u ime likovne udruge More primio nagradu za posthumno nagrađenog slikara Milana Mićina.

Zahvaljujem na Nagradi Grada za životno djelo.
Vodičani su prihvatili ideju da 2000. godine prvom Milenijskom fotografijom obilježimo prelazak iz drugog u treći Milenij. Projekt su prihvatil, do sada, u 215 gradova u 5 država. Ostvarilo se 666 milenijskih događanja i fotografija. Festival Žudija isto je krenuo iz Vodica i nakon ovogodišnjeg izdanja u Oklaju pripremamo jubilarni u Zagrebu dogodine. Terra Croatica je isto krenula iz Vodica. Objavili smo 14 mapa fotografija. Sve su spremljene u Nacionalnoj biblioteci Francuske u Parizu. Najnovija se već dugo radi na otoku Braču. - Poručio je to Šime Strikoman na svom fb profilu, u povodu zaslužene nagrade Grada Vodica za životno djelo.

Svojim zalaganjem i idejama, među kojima je i Festival žudija i niz snimateljskih i fotografskih pothvata godinama je svome gradu pridonosio svojim radom i ugledom, pa čestitke i u ime redakcije HIA. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.