Ljetnim karnevalom počinje treći Rabac Open Air

Ljetnim karnevalom počinje treći Rabac Open Air

Još je svega nekoliko dana preostalo do početka trećeg Rabac Open Air festivala, manifestacije koja će od 15. lipnja do 29. kolovoza Rabac učiniti jednom od najpoželjnijih ljetnih destinacija. Iza ovog veselog događaja stoji turistička kompanija Valamar Riviera u suradnji sa sponzorima domaćinima Gradom Labinom, Turističkom zajednicom Labin–Rabac, Turističkom zajednicom Istarske županije te tvrtkom MPG, organizatorom festivala, koji već jako dobro znaju kako prirediti nezaboravan doživljaj lokalnom stanovništvu i gostima u destinaciji. 

Festival već tradicionalno i ove godine počinje Ljetnim karnevalom, i to 15. lipnja, kada će i stari i mladi odjenuti svoje maštovite kostime i maske te se prepustiti veselju i odličnoj zabavi na rabačkoj rivi i šetnici. Upravo je ovaj događaj uvod u još jedno zanimljivo ljeto Rabac Open Aira, a njegov organizator labinska karnevalska skupina Labinjonska kompanija domoća folšarija, uz glavnog sponzora TZ Labin-Rabac, ovom će prilikom ugostiti brojne karnevalske skupine iz Istre, Kvarnera te susjednih zemalja. Maskirana povorka krenut će u 19 sati ispred hotela u uvali Maslinica te će uz limenu glazbu, puhače, bubnjeve i harmonike proći rabačkom šetnicom do rive gdje uz zabavne točke i plesnu koreografiju slijedi predstavljanje maškaranih skupina i ludi provod do kasnih noćnih sati.

Festivalski program Rabac Open Aira i ove je godine podijeljen u četiri kategorije: Special Events, Cinema and Theatre, Street Music i Street Performance te će brojnim posjetiteljima pružiti raznolik sadržaj na različitim lokacijama u Rapcu i Labinu.

U prvom tjednu festivala kreće program Cinema and Theatre koji je za sve filmoljupce organizirao filmske projekcije animiranih i obiteljskih filmova namijenjene svim uzrastima. Projekcije koje će se održavati tri puta tjedno u prekrasnom parku ispod Valamar Sanfior Hotela uz glazbenu podlogu morskih valova i kulisu zvjezdanog neba bit će idealan kraj mnogih vrućih ljetnih dana. Tu je također i popularna scensko-edukativna atrakcija Istra Inspirit koja donosi novi scenarij interaktivne predstave te će sve posjetitelje upoznati s tradicijom i prošlošću labinskih rudnika i rudara.

One koje se više vole zagrijati na plesnom podiju i pokazati svoje plesno umijeće, posebno će obradovati program Street Music koji također ''svoja vrata otvara'' u prvom tjednu održavanja festivala. Tako će na pet punktova duž šetnice posjetitelje pratiti neodoljiva glazba uličnih svirača koji će izvoditi obrade najvećih stranih i domaćih hitova, a koja će im pružiti poseban ugođaj u toplim ljetnim večerima.

U sklopu programa Special Events te već poznatog Sundance Tribute Festivala u Sundance Beach Clubu nastupit će

izvrsni tribute bendovi za svačiji ukus: od Joe Cockera, The Beatlesa, Amy Winehouse, Coldplaya, ABBA-e, Zucchera do odličnog Queen Real Tribute Banda. Ove sezone na ulice Rapca ponovno se vraća i cirkuska družina Circus in the City koja će svim gostima pružiti užitak gledanja potpuno nove predstave, dok će najmlađi ponovno uživati u Balu princeza koji će ove godine biti u duhu čarobnog svijeta Alise u zemlji čudesa.

Rabac Open Air festival prethodnih je godina privukao na desetke tisuća posjetitelja i turista, a ove godine, kada slavi treći rođendan, očekuje ih se još i više. Sve informacije o cjelokupnom programu trećeg izdanja Rabac Open Air festivala  mogu se pronaći na službenoj web stranici www.rabacopenair.com te na službenim Facebook, Instagram i YouTube kanalima, a ulaz na sve programe je besplatan.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.