Pročistač pitke vode u Komolcu važan za kvalitetu svakodnevnog života građana Dubrovnika

Pročistač pitke vode u Komolcu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio je u nedjelju Pročistač u Komolcu, vrijedan 56 milijuna kuna. U svom govoru istaknuo je da je to veliki dan za Dubrovnik jer uređaj za pročišćavanje pitke vode znači novu kvalitetu svakodnevnog života svih građana Dubrovnika.- Ovaj projekt intenzivno je odrađen u posljednje dvije godine što pokazuje agilnost novoizabranog čelništva Grada Dubrovnika na lokalnim izborima 2017. godine da realizira jedno od presudnih pitanja koje je ovdje bilo dio javne rasprave godinama - naglasio je Plenković. Izrazio je uvjerenje da će partnerstvo za Suezom, jednom od vodećih francuskih, ali i globalnih kompanija koja se bavi pročišćivanjem voda, biti na razini standarda i kvalitete koju zaslužuje grad, ali i svi oni koji Dubrovnik čine biserom hrvatskog turizma.

Projekti vrijedni 4,5 milijarde kuna

Premijer je podsjetio na to da su na sjednici Vlade u Dubrovniku, u veljači ove godine, potpisani brojni projekti vrijedni 4,5 milijarde kuna koji se odnose na Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju. - Dio tih projekta je i ova aglomeracija, a u Trilju i Jelsi jučer smo imali dva slična projekta odvodnje i vodoopskrbe koja su izrazito važna za taj dio Splitsko-dalmatinske županije - kazao je Plenković.
Poručio je i da će se ugovaranjem tih projekta, a ima ih još nekoliko, snažno podići apsorpcija europskih sredstva u ovoj financijskoj perspektivi.
- Sad smo već na preko 70 posto, ali s ovim velikim i vrijednim projektima ići ćemo prema onome što je naš cilj, a to je apsorpcija baš svih sredstva u ovom proračunskom okviru - istaknuo je predsjednik Vlade.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.