Ministrica Vučković otvorila radove na novom dječjem vrtiću u Ravnoj Gori vrijednom 9,2 milijuna kuna

MINISTRICA VUČKOVIĆ U RAVNOJ GORI

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković otvorila je danas radove na dječjem vrtiću u Ravnoj Gori vrijednom 9,2 milijuna kuna. Izgradnja vrtića sufinancirana je iz Programa ruralnog razvoja kroz Mjeru 7 „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ sa potporom od 7,44 milijuna kuna. Zgrada će se sastojati od prizemlja i kata s jedinicama za djecu, ulaznog prostora i prostora za priredbe, višenamjenske dvorane, natkrivene terase, spremišta, prostorija i ureda za odgojno-obrazovne radnike i administrativno osoblje, gospodarskog prostora s pripadajućim spremištima, garderobama i sanitarijama. Projekt obuhvaća i kompletno opremanje i uređenje svih vanjskih površina.

Dječji vrtić u Ravnoj Gori jedan je od 9 vrtića na području Primorsko-goranske županije čija izgradnja se financira europskim sredstvima. Ukupno 200 dječjih vrtića gradit će se ili obnavljati sredstvima ovog Programa. Izgradnja i rekonstrukcija vrtića provodi se u naseljima do 5.000 stanovnika, a financijska potpora iznosi od 80 do 100% investicije i izravno je ovisna o razvrstavanju općina i gradova prema stupnju razvijenosti, odnosno između 15.000 i 1.000.000 eura po projektu. 

„Danas smo započeli radove na još jednom projektu za podizanje kvalitete života mladih ljudi u ruralnim prostorima. Potporom od 7,4 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja sufinancirati ćemo izgradnju i opremanje ustanove u kojoj će više od 50 djece provoditi svoje veselo djetinjstvo, a njihovi roditelji imat će razlog više za ostanak u ovoj sredini. Ulaganje u djecu uvijek je ulaganje u budućnost.“,izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. 

Od početka provedbe Programa do sada je za Primorsko-goransku županiju ugovoreno preko 290 milijuna kuna te je isplaćeno 146 milijuna kuna.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.