Šetnica ispred varaždinskog Starog grada u potpunosti je obnovljena

Uređena šetnica uz Stari grad

Šetnica ispred varaždinskog Starog grada, Šetalište Josipa Juraja Strossmayera, u potpunosti je obnovljena u što se u nedjelju uvjerio gradonačelnik Grada Varaždina dr. Ivan Čehok zajedno izvoditeljima radova, predstavnicima poduzeća Kontura i Parkovi.Radovi su obavljeni u sklopu projekta Revitalizacije šetališta,  u okviru projekta HICAPS (HIstorical CAstle ParkS) odobrenog u sklopu EU programa Interreg Central Europe u organizaciji Upravnog odjela za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo Grada Varaždina. Grad Varaždin sudjeluje u projektu s još sedam europskih gradova, a vrijednost izvedenih radova je oko 500 tisuća kuna. Uređene su prilazne stazice, renoviran je zid te nasadi i travnjaci.

Gradonačelnik Ivan Čehok je pri obilasku Starog grada izjavio:

- Ovaj projekt je važan za povijesni integritet Grada Varaždina i za život stanovnika Grada Varaždina. Intervencija u ovaj prostor nije bilo zbilja jako dugo. Iako je bilo dosta prigovora građana, sada vidite u čemu je bila važnost one denivelacije prostora kod bedema. Sada to izgleda puno bolje nego je izgledalo prije - rekao je gradonačelnik Čehok, te najavio novu rasvjetu i  zamolio građane da pripaze te da ne uništavaju novoobnovljeni prostor Starog grada. 

Uređenjem Starog grada zadovoljan je bio i direktor Parkova, Alen Runac.- Slika govori tisuću riječi. Djelatnici Parkova su još jednom pokazali da jako dobro rade svoj posao i nadam se da će to i naši građani prepoznati. I ovom prilikom apeliram na građane da što manje devastiraju javne površine jer imamo velikih problema s tim.Kvalitetu prilaznih staza Starom gradu provjerilo je i nekoliko osoba koje za kretanje koriste kolica.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.