Susret gradonačelnika Ivana Čehoka s novim i starim biskupom Varaždinske biskupije

Susret u biskupiji

U Ordinarijatu Varaždinske biskupije, 20. kolovoza, novoimenovani biskup mons. Bože Radoš i dosadašnji biskup mons. Josip Mrzljak primili su dr.sc. Ivana Čehoka, gradonačelnika Grada Varaždina.

Susret je protekao u otvorenom i srdačnom ozračju, a gradonačelnik Varaždina izrazio je dobrodošlicu novoimenovanom biskupu te zahvalio dosadašnjem biskupu na svemu što je činio u proteklih dvanaest godina svoje službe u Varaždinu. Ocijenjeno je i dao je suradnja Varaždinske biskupije i Grada Varaždina bila uvijek vrlo korektna i više nego zadovoljavajuća. Osobito dobra suradnja bila je u organizaciji kulturnih događaja, očuvanju spomeničke sakralne baštine te karitativnom djelovanju. Za daljnju dobru suradnju i nastavak rješavanja otvorenih pitanja dogovorom i otvorenim dijalogom između grada i biskupije založili su se svi sudionici susreta.

Bilo je riječi i o pripremama za biskupsko ređenje prečasnog Bože Radoša, te o njegovom ustoličenju i uvođenju u službu koje će se, prema najavama iz biskupije, održati 24. studenog ove godine u Varaždinu. Bit će to značajan povijesni događaj, budući da će to biti prvo biskupsko ređenje u varaždinskoj katedrali. Naime, prvi biskup varaždinski pokojni mons. Marko Culej i drugi biskup mons. Josip Mrzljak biskupsko ređenje imali su u zagrebačkoj prvostolnici. Gradonačelnik Čehok ponudio je pomoć biskupiji u organizaciji tog velikog događaja, a najavio je i koncerte kojima će se Grad Varaždin zahvaliti mons. Josipu Mrzljaku te i izraziti dobrodošlicu novoimenovanom biskupu mons. Boži Radošu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.