Petar Grašo slavio u tri kategorije na godišnjim dodjelama nagrada Hrvatske diskografske udruge

Petar Grašo slavio u tri kategorije na godišnjim dodjelama nagrada Hrvatske diskografske udruge

U Kaptol Boutique Cinema jučer su dodijeljene godišnje nagrade Hrvatske diskografske udruge. Već treću godinu za redom, u suradnji s RTL televizijom, Hrvatska diskografska udruga objedinjuje nacionalnu top listu radijskog emitiranja HR Top 40, ali i regionalne liste, te službenu top listu prodaje, domaću i stranu. Dodjelu je otvorio predsjednik HDU-a Želimir Babogredac, a okupljene su kroz večer vodile RTL-ove voditeljice Ana Radišić i Mirna Savić. 

"I treću godinu zaredom Hrvatska diskografska udruga predstavila je najbolje s hrvatske glazbene scene i napravila sažetak protekle godine. U skladu sa svjetskim trendovima dodjeljujemo svoja svečana priznanja, i to ona koja su službeno temeljena na službenim top listama, u kojima dugi niz godina donosimo javnosti ono najbolje iz glazbene industrije. Riječ je o parametrima koje pomno mjerimo kroz cijelu godinu kako bismo donijeli najtočnije relevantne podatke o uspješnosti pjesama u radijskom eteru i broju prodanih albuma", istaknuo je Želimir Babogredac. 

Petar Grašo slavio je čak u tri kategorije; nagradu je dobio kao najbolji muški izvođač, a njegova pjesma "Ako te pitaju" proglašena je pjesmom godine te najstrimanijom pjesmom na Deezeru. Izlazeći na pozornicu Grašo se zahvalio Tončiju i Vjekoslavi Huljić, autorima većine njegovih hitova, a kad je treći put izašao na pozornicu, našalio se kako nema više što reći osim da prodaje maslinovo ulje. 

Mia Dimišić još je jednom potvrdila svoj zvjezdani status jer je njezin debitantski album "Život nije siv" najprodavaniji album u protekloj godini. Simpatična Domenica osvojila je nagradu kao najbolji novi izvođač godine, a njezine hitove "Vidi se iz aviona" i novi "Baš, baš" uspjeli su vrlo brzo osvojiti šaroliku publiku. Nina Badrić osvojila je nagradu za najbolju žensku izvođačicu godine, a grupa Vatra za grupu godine. Iako sinoć nije primio nagradu, Željko Bebek je s pjesmom "Ako voliš ovu ženu" koju je otpjevao u duetu s Oliverom Dragojevićem zaradio nominaciju u kategoriji za najbolju pjesmu godine, a s albumom "Ono nešto naše" našao se i u nominaciji za najprodavaniji album godine. U istoj kategoriji nominiran je i album Zdravka Čolića "Ono malo sreće".

Posebna priznanja za 20 godina djelovanja i doprinos glazbenoj industrijiu Republici Hrvatskoj, Hrvatska diskografska udruga dodijelila je dvjema diskografskim kućama: Scardoni i Chansonfestu. Priznanje je dodijeljeno i RTL-u Hrvatska, kao prijatelju hrvatske glazbe.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.