“Srodni spoj” Dominik Novinc i Tedi Spalato snimili duet: “Bila je prava uživancija snimati naš zajednički spot”

“Srodni spoj” Dominik Novinc i Tedi Spalato snimili duet: “Bila je prava uživancija snimati naš zajednički spot”

Dominik Novinc (42) živi sa suprugom i dvoje djece u Grazu, Austriji. Od malih nogu bavi se hrvatskom glazbom, ali tek nedavno je otkrio svoj talent za pisanje pjesama. Dominik je završio glazbenu školu u Njemačkoj, gdje je učio svirati gitare i klavijature. S glazbenim znanjem što je stekao kroz godine, Dominik piše sve svoje pjesme sam, uključujući tekst, glazbu, aranžman i čak veliki dio produkcije ide kroz njegove ruke. U godini 2018. objavio je svoj prvi studijski album “Oda Moru” kao neovisan glazbenik, a tijekom 2019. izdao je još nekolikih Singlova.

Ova nova skladba “Srodni Spoj”, koju je Dominik napisao 2019. tijekom svoga života u Americi, bila je predviđena za jedan duet. Gotova cijela pjesma je bila producirana u njegovom privatnom studiju u Kaliforniji – njegov glazbeni prijatelj Emil Jakovčević je snimio gitare a prateći vokali su snimiti u Splitu. Dogodilo se krajem 2019. da se obitelj Novinc, nakon 8 godina života u Americi, odlučila za selidbu u Austriju. U isto vrijeme, tražeći jednog partnera za duet, njegov prijatelj Mario Lešina iz Sacramenta se spojio s Tedijem Spalatom, koji je 2016. godine imao nekolikih koncerata u Americi. Do tada Dominik i Tedi se nisu znali. Tedi je poslušao pjesmu i prihvatio je suradnju.

Zajednički spot je sniman u Solinu gdje Tedi živi. Tamo su se sastali početkom lipnja s kamera timom Ivana Perića.

“Bila mi je prevelika čast napraviti jedan zajednički projekt s takvim glazbenim velikanom kao što je Tedi. Bila je prava uživancija snimiti naš spot, pogotovo ako imaš takvog dragog duet partnera. A i Tediju je bilo drago da može podržavati nove izvođače i promovirati svoj voljeni grad Solin.“ kaže nam Dominik.

Pjesma i spot su nedavno objavljeni u izdanju Croatia Records-a.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.