Zvonimir Varga predstavlja "Muziku" na radiju i objavljuje "Krugove"

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga će u na Radiju Sljemenu održao je službenu promociju hvaljenog albuma "Muzika". Zvone će nastupiti u emisiji "Partytura" u kojoj će kompozicije s aktualnog albuma odsvirati u akustičnoj varijanti. Prema riječima kritičara, "Muzika" donosi pjesme koje su lagane, radiofonične, pjevne, kao i višeslojne i intrigantne, a ovo je idealna prilika da ih poslušate. 

Samo nekoliko dana kasnije, kantautor svoju "Muziku" seli u zagrebački Dom za starije Park, gdje će za Valentinovo 14. veljače u jutarnjoj matineji u 9:30 umirovljenicima odsvirati dio svog bogatog opusa.  

  Uz nastupe kojima promovira "Muziku", Varga predstavlja i "Krugove" - posljednji od osam albuma nastalih u razdoblju od 2011. do 2016. godine, a koji će pod etiketom Spone biti objavljeni retrospektivno - unatrag. Glazbenik ovime daje i "službeni pečat" albumima koje je nezavisno objavljivao, a predstavljaju prvih pet godina njegovog stvaralaštva koje je obilježene D.I.Y. (do it yourself) snimanjima, te brojnim nastupima. Do danas ih je skupio gotovo 300.
      Kako je napisao Vladimir Horvat, poznati hrvatski underground kritičar, "Krugovi", prvi puta objavljeni 2016. godine, obrađuju standardne teme s miomirisom prokletstva ljubavnih emocija što se u začaranim intervalima vraćaju na najbolnije lamentacije - prekida veza i obzora na njihove krhotine gdje se Zvone elegičnim tragedijama gotovo darkerski obrušava sam na sebe, pričajući fabulu iz prvog lica jednine uglavnom iz položaja žrtve. Premda taj osjećaj vibrira od prve "Nakon svega", a posebice posljednje, vrlo depresivne pjesme "Ne ide mi život", glazbeno-stilskim temperamentom i prepoznatljivo nježnim vokaliziranjima zataškava to breme izabrane fabule u kojoj i nema mnogo dramatizacije na račun osnovnog cilja - predočavanjem tog kružnog procesa što je gotovo neminovan kod svake ljubavne epizode.

Foto: Katarina Matas

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.