Najbolja pjesma Šibenskog festivala „Gori sve“ Kristine Boban dobila je svoj vizualni identitet

'Gori sve' pjesma je splitske kantautorice Kristine Boban koja je na prošlogodišnjim 24. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku osvojila nagradu za najbolju pjesmu festivala, a sad je dobila i video spot koji je snimio i režirao Ivan Trpimir Lozić.

Kristina i ja smo zajedničkim snagama razradili ideju ovoga spota. Glavni paradoks ove pjesme "gori sve, a među nama je led" provlači se kroz čitavi spot; Kristina svojom energičnom koreografijom izbacuje frustracije nastale zbog nedefiniranosti i hladnoće odnosa s osobom o kojoj pjeva, dok jedino pojavljivanje muške osobe ostaje u mraku, hladnoći i statičnosti popraćenoj teškim disanjem pod najlonskom folijom - to su jedini znakovi života koje ta osoba pruža. Dok čitavu inicijativu spota i akcije nosi isključivo Kristina, izvrstan atmosferski ambijent kluba 305 doprinosi hladnoći i apstraktnosti prostora duše koja Kristinu okružuje i zatvara, umjesto da je nosi u sebi. - rekao je redatelj Ivan.

"Pjesma 'Gori sve' s kojom sam kliknula na prve taktove strastvena je, pomalo provokativna, dinamična i snažna priča kroz koju se provlači muško-ženska odnos koja slušatelja ostavlja u nedoumici kako taj odnos na kraju završava. Osjetila sam sebe u toj priči, vjerujem da će se mnogi prepoznati u njoj. Zato sam dobila inspiraciju da napišem prve retke  pjesme, a Hristina Vuković nastavlja i mislim da je odlično pogodila moju misao i sve što sam htjela reći u njoj. Ovo mi je najdraža pjesma do sada i ponosna sam što sam ju predstavila na šansoni. Izuzetno sam počašćena što sam osvojila nagradu za najbolju pjesmu od strane glazbenih urednika, medija i novinara.  - izjavila je Kristina povodom osvojene nagrade na festivalu. 

Par riječi o pjesmi i spotu dodao je i Ivo Nuić, autor glazbe ove pjesme: ''Jedna od mojih najdrazih pjesama ponajvise zbog mocnog refrena te naravno Kristinine fantasticne vokale izvedbe u koju je kao i uvijek prirodno unijela svu svoju energiju i temperament. Pjesma je sa videom dobila jednu drugu dimenziju zahvaljujuci talentiranome mladom timu koji ga je stvorio, te naravno Kristini, koja uopce nije trebala glumiti nego samo biti prirodna, onakva kakva je u stvarnosti.''

Foto | Marita Bulimbašić

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.