Učenici Druge gimnazije kao eko aktivisti snimili video za projekt Think green, go green!

- VIDEO - Učenici Druge gimnazije kao eko aktivisti snimili video za međunarodni projekt Think green, go green!
Učenici Hana Polansky, Lana Domjan, Helena Hrženjak, Ivan Vugrinec i Borna Pahor osmislili su i snimili video uradak u suradnji s Televizijskom kućom As iz Murske Sobote. Svojim radom željeli su prikazati ekološke probleme okoline u kojoj žive te dati nekoliko savjeta kako ih riješiti.
Također učenici Lorena Kapitan, Tesa Horvat i Vito Ognjanović sudjelovali su u jednoj od aktivnosti projekta, a to je debata između učenika svih škola koje sudjeluju u projektu (Slovenija, Mađarska, Austrija i Hrvatska). Tema je bila "Europski zeleni plan", a učenici su svoj zadatak vrlo kvalitetno i uspješno odradili. Debate su se provodile na engleskom jeziku, a učenici su se pokazali odličnima i u strani ZA i u strani PROTIV. Tijekom predstavljanja strane PROTIV, naši učenici su se prema odluci žirija pokazali boljima u suočavanju s učenicima iz Mađarske. Tijekom predstavljanja strane ZA prema odluci žirija dobili su nešto manje bodova nego li učenici iz Slovenije, no unatoč tome velika pohvala za sudjelovanje i kreativnost.
 
Fotografski session na Dravi
 
A zaljubljenici u prirodu su i učenici koji vole fotografiju, čije fotografije smo preuzeli s fb stranice Druge gimnazije. Naime, članovi fotogrupe Ella Đakulović, Anja Dolovski, Patrik Vinter i Marko Mihalić 1. lipnja istraživali su s voditeljem prof. Sašom Josipom Milecom tok Drave uzvodno od Varaždina kako bi uvježbali pejzažnu fotografiju. Kako je bio lijep i sunčan dan uspjeli su snimiti više prelijepih lijepih kadrova s obala Drave, koje vam i mi ovdje donosimo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.