Plesnjaci su opet u modi: Umirovljenici u Zagrebu snimili videospot za novu pjesmu grupe Radio Aktiv

Radio Aktiv ne staje - nakon dosad najbolje prihvaćenog studijskog albuma „Zbiljske vježbe“ od kojeg su se nedavno oprostili „virtualnom izložbom“ likovnih djela Roberta Torrea (spotom „Ima li života prije smrti“), najavljuju četvrti studijski album novim singlom „Ne brini“. Ova pjesma ima velik potencijal da postane radijski i internetski hit ove godine, kako zbog zaraznog refrena i prelijepe poruke, tako i zbog neodoljivog plesnog ritma, ali i preludog videospota. Prava ljubav traje vječno, baš kao i glazba, a ova pjesma najbolje opisuje ove dvije strasti kroz temu o prolaznosti i starenju. „I zato ne brini – još dugo ćemo plesati, i zato ne brini – muzika će svirati“, kaže refren pjesme koja je u neku ruku i ljubavno pismo. Autor i frontmen benda Radio Aktiv, Branimir Čubrilo Brane, kaže da je u pitanju „intimna posveta napisana iz šaljive perspektive - u nastojanju da se izbjegne patetika, a zadrži suština i dubina poruke.“ Pjesmu je producirao, miksao i masterirao sjajni Mark Mrakovčić koji je zaslužan za najveći dio snimljenog materijala grupe od samih početaka.

A kako najbolje oslikati ove stihove? Tako da dokumentirate „plesnjak“ koji je u zagrebačkom kvartu Zapruđe još uvijek i ponovno u modi, barem što se tiče Podružnice umirovljenika Zapruđe. Iz ovog kvarta, poznatog po svom rock i blues „pedigreu“ sa svojom karijerom krenula je i grupa Pips, Chips & Videoclips, kvart se spominje u „Zlatarevom zlatu“ Augusta Šenoe, tamo je do kraja svojeg života živjela hrvatska Edith Piaf, legendarna Ana Štefok, a danas je to kvart u kojem žive neke nove generacije glazbenika i umjetnika, ali i starijih „plesača“. Upravo na jednom od tih plesnjaka umirovljenika koji se redovno održavaju u prostorijama kvartovskog mjesnog odbora, pridružili su se dečki iz grupe Radio Aktiv i redatelj Dinko Čvorić Doringo koji je ovaj neponovljivi spoj generacija uspio i zabilježiti. Godine su samo broj, a zlatna vremena uvijek samo u glavama plesača, umirovljenika, glavnih zvijezda ove priče koji su dečke iz benda oduševili susretljivošću, duhom, entuzijazmom i nadasve energijom.

„Snimanje spota bilo je jedinstveno iskustvo i možda najzabavnije do sad. U određenim trenucima smo morali 'loviti korak' s gotovo dvostruko starijim plesačima i definitivno su nas napunili energijom za sljedeći period koncerata i rada na novom albumu. Jedno veliko „hvala“ zapruđanskim penzićima na svemu“, kažu dečki iz Radio Aktiva koji nakon sjajne, povratničke 2023. godine, najavljuju još aktivniju 2024. godinu. Osim rada na novom albumu, očekuje ih i niz nastupa, a pjesmu „Ne brini“ premijerno će izvesti na Zagreb Music Festu na Jarunu, 1. lipnja, kada će na istoj pozornici uz njih nastupiti i Dubioza kolektiv, S.A.R.S. i Kiril Džajkovski.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.