Mladen Burnać objavio spot u duetu sa kinezom

Kao što je nedavno i najavio, kantautor Mladen Burnać, snimio je spot za svoj duet sa kineskim reperom Rockom. Sam video uradak sniman je u Zagrebu i u dalekoj Kini, točnije na Tajvanu. Mladen je ovime ušao u povijest, kao prvi hrvatski pjevač, koji je snimio duet sa nekim kineskim pjevačem.

O nastanku dueta:

U pitanju je nova obrada Mladenove pjesme “Džaba, džaba“, koju je snimio prije par godina, zajedno sa zagrebačkim hard core punk bendom "Shin". Tada je nastala kao svojevrsna parodija na sve prisutnije "cajkaške" pjesme po ZG klubovima. Mladen je tekst sastavio namjerno od naslova takvih pjesama (npr: "džaba sve", "otišla draga drugome", "upomoć drugovi" i sl.), te je i njemu i bendu Shin, to bila samo dobra zafrkancija u tom trenu. Kaže da je već bio i zaboravio na tu pjesmu, ali eto, na kraju je baš ona odabrana za ovaj nesvakidašnji duet.

Mladen: Do suradnje sa kineskim reperom Rockom došlo je tako, jer smo u istoj izdavačkoj kući "Only Records" (koja promovira moj rad u cijelom svijetu). Nakon što je Rock nekako čuo pjesmu "Džaba džaba", ta mu se uzrečica toliko dopala (jer jako simpatično zvuči na kineskom jeziku), da nas je naš izdavač povezao, te smo dogovorili duet. Direktor Only Records, koji govori i uči kineski, je u suradnji je sa Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu -preveo tekst pjesme na kineski. Rock je to prilagodio za rep pjevanje i to je bilo to. Rezultat je ispao sjajan, napravili smo originalnu suradnju i neobičnu pjesmu u kombinaciji hrvatskog i kineskog jezika.

Naravno, ova pjesma se stilski ne uklapa u moj dosadašnji kantautorski rad, ali, ona je dobra zezalica i dobar štos, te je doživljavam više kao trenutni glazbeni "izlet" u neke druge vode. Također, jednostavno nisam odolio nemoralnoj ponudi da budem prvi hrvatski pjevač u povijesti, koji ima duet sa nekim kinezom - što mi je baš simpatično. Ne očekujem ništa specijalno od svega ovoga, ali pjesma se je već odlično počela emitirati u Kini, a naši DJ-evi nam šalju samo riječi pohvale, jer je odlična za ples i klubove. Naravno, raduje me i odlazak u Kinu početkom iduće godine, jer su nam dogovorena

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.