Direktorica Predstavništva HTZ u Kini, Franka Gulin, na čelu Podružnice Europske putničke komisije (ETC) u Kini

Direktorica Predstavništva HTZ u Kini, Franka Gulin, na čelu Podružnice Europske putničke komisije (ETC) u Kini

Šibenčanka Franka Gulin na čelu je ureda Europske putničke komisije (ETC) u Kini. Ured ETC-a u Kini obilježio je 10. godišnjicu djelovanja. 

Direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Kini Franka Gulin imenovana je novom predsjednicom Podružnice Europske putničke komisije (ETC) u Kini, a koja je obilježila svoju 10. godišnjicu djelovanja. Svečanom obilježavanju ove vrijedne godišnjice prisustvovali su brojni članovi ETC-a te više od 70 predstavnika iz turističke industrije, među kojima su bili i predstavnici turoperatora, agencija, aviokompanija i medija u Kini.  

„IVeseli nas što je obilježavanje ove vrijedne godišnjice okupilo predstavnike najvažnijih turističkih dionika pa je ovo ujedno bila i odlična prilika za dodatnim jačanjem suradnje između kineskih i europskih partnera. Iako trenutne okolnosti i dalje otežavaju turističke tijekove, u ovom razdoblju moramo raditi na zadržavanju vidljivosti europskih destinacija na velikom tržištu Kine. Sigurna sam  da će i Hrvatska u skorije vrijeme ponovno biti dostupna kineskim ljubiteljima putovanja koje u našu zemlju ponajviše privlači bogata kulturno-povijesna baština te očuvana priroda“, izjavila je Gulin.

Okupljene je putem video poruke pozdravio i Eduardo Santander, izvršni direktor ETC-a, koji je pritom istaknuo odlično odrađen posao ETC-a na tržištu Kine u proteklih 10 godina. „Putovanje od tisuću milja počinje jednim korakom, a naš se prvi korak dogodio u Kini prije 10 godina te smo se u tom razdoblju suočili s brojnim prilikama, ali i izazovima. Ovom se prigodom zahvaljujem svim partnerima u Kini i Europi na zajedničkim naporima u izgradnji čvrstog mosta prijateljstva između Kine i Europe”, poručio je Santander. Podružnicu ETC-a u Kini, uz Franku Gulin kao predsjednicu, čine i potpredsjednici David Wu (Finska) i Tiago Brito (Portugal). Oni su zajedno poručili kako će ostati predani u daljnjem jačanju kinesko-europskih odnosa kroz stjecanje novih znanja i informacija o kineskom tržištu, promicanje razvoja kinesko-europskih platformi suradnje, prikupljanje i razmjenu tržišnih informacija, ali i kroz inzistiranje na dubinskim suradnjama između kineskih i europskih turističkih odredišta.

 ETC je osnovan 1948. sa sjedištem u Bruxellesu, a uz europske turističke organizacije okuplja i pridružene članice iz privatnog sektora, odnosno agencije, prijevoznike i druge pružatelje usluga u turizmu. Glavni cilj ETC-a je unapređenje turističkih politika na razini Europske unije te daljnje promicanje Europe kao vodeće svjetske turističke destinacije. Također, podsjetimo i da je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić u rujnu prošle godine izabran za potpredsjednika ETC-a.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.