Čestitke Dubrovniku, dobitniku dviju Zlatnih jabuka FIJET-a, uz Festu sv. Vlaha, uputila predsjednica Tina Eterović Čubrilo

Čestitke Dubrovniku, dobitniku dviju Zlatnih jabuka FIJET-a, uz Festu sv. Vlaha, uputila predsjednica Tina Eterović Čubrilo
Dubrovnik danas slavi Festu Svetog Vlaha, koju je po prvi puta predvodio novi biskup mons. Mate Uzinić. Čestitke su stizale sa svih strana, a među njima Dubrovniku, dobitniku dviju Zlatnih jabuka FIJET-a, uz Festu sv. Vlaha, uputila je na svom fb profilu i predsjednica FIJET-a Hrvatska i dopredsjednica FIJET-a, Tina Eterović Čubrilo: 
 
 "Dubrovkinje i Dubrovčani na dobro vam Festa, svečanost Sv. Vlaha (Blaž), zaštitnika Grada!
Čak 1050 godina tradicije. Svi odlazimo, a sv. Vlaho ostaje za svagda! Radosno ga provedite!
 Čestitam u i ime FIJET-a, Svjetskog udruženja turističkih novinara i pisaca o turizmu, koje je nagradilo Dubrovnik "Zlatnom jabukom", svojom najvišom nagradom za brigu o tradiciji i baštini.
Nagrada se dodjeljuje od 1970. godine, a iznimno je Dubrovnik svjetski dobitnik te nagrade dva puta.
Godine 1996. FIJET izvršni odbor  koji čini (10 zemalja) i predsjednik Tijani Haddad (Tunis) došli su u Dubrovnik koji je bio "ranjen", devastiran od rata i dodijelili svjetski novinarski Oscar za baštinu u znak solidarnosti s Gradom pod zaštitom UNESCO-a, upućujući time gradu i svijetu poruke protiv kulturocida.
Drugi put 2015. "Zlatna jabuka" Dubrovniku je uručena za visoki standard obnove i brigu da se sačuva i unaprijedi kulturno-povijesna baština. Skulptura se nalazi u prostorijama Informativnog centra TZ Grada. Zlatna jabuka rad je dubrovačkog umjetnika. - poručila je Tina Eterović Čubrilo, predsjednica FIJET HR, dopredsjednica FIJET-a.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.