Doživite romantiku u Ninu - Romantični tjedan u najromantičnijoj destinaciji Europe traje od 8. do 14. kolovoza

Doživite romantiku u Ninu - Romantični tjedan u najromantičnijoj destinaciji Europe traje od 8. do 14. kolovoza

Povijesna jezgra Nina i Višeslavov trg - lokacije su festivala romantike koji počinje sutra, 8. kolovoza i traje do 14. kolovoza. Zato nađete li se u blizini ili vam je Nin glavno odredište ljetnog odmora, dođite i otkrijte romantične ljepote koje ovaj grad nudi, napravite fotografiju i sačuvajte u sjećanju ovo nezaboravno iskustvo, sudjelujte u aktivnostima romantičnog tjedna i osvojite nagrade. Napravite najbolji video o Ninu (0,30 – 1min) i osvojite romantičnu večer za 2 osobe u kraljevskom gradu Ninu! Svoj video pošaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 Potražite likove iz ninske povijesti na starogradskim ulicama i fotografirajte se. Nadahnuti ljepotom prirode, dugovječnim gradom čija povijest traje već 3000 godina i neiscrpnom romantikom možda upravo u Ninu odlučite donijeti najvažniju odluku u životu. Prije nekoliko godina jedan je mladić odlučio zaprositi odabranicu svog srca na prekrasan nezaboravan način, na Kraljičinoj plaži u Ninu za vrijeme Festivala romantike. Njegovo je djelo potaknulo mnoge mlade na dolazak u Nin u sve većem broju, te više zaruka u najromantičnijem gradu Europe. Zato otvorite srce i stvorite uspomene koje će jednog dana oblikovati vaša djela, jer vrijeme prolazi, ali uspomene ostaju – poručuje Marija Dejanović, direktorica TZ  Grada Nina i glavna ninska ambasadorica turizma.

Budite romantični, igrajte se, zavirite u tajanstvene kutke otočića. Zabavite se i naučite nešto novo. Sudjelujte u aktivnostima i uživajte u romantičnom tjednu. Dođite i na zidu uspomena podijelite svoje najljepše životne trenutke: fotografije, crteže, poruke…Poljubite svoju voljenu osobu na označenim "kiss points" prođite ispod ljuboluka, otkrijte novi romantični most, zaplešite na romantičnom koncertu ili uživajte u živoj glazbi na više mjesta u gradu. Uhvatite mjesto na romantičnoj "klupi ljubilici" ispod neba osvjetljenog spektakularnim vatrometom i opustite se u ugodnoj vožnji ninskim drvenim brodom te pustite svoje lampione u zrak šaljući vaše misli i sjećanja na nezaboravnu večer provedenu u Ninu.

Zaljubite se u povijesni grad Nin i doživite čaroliju ljetnih romantičnih noći. Dođite u kraljevski Nin jer vas očekuje pregršt romantičnih iznenađenja. Na malenom otočiću usred plitke lagune nalazi se starogradska jezgra gradića Nina koja je kopnom povezana s dva kamena mosta. Nin ima uzbudljivu prošlost i prekrasnu sadašnjost. Sve njegove priče i spomenici, sva njegova ljepota i prirodna bogatstva tu su da u njima uživate i pronađete toliko potrebnu radost, zdravlje i duševno zadovoljstvo, kažu u TZ Nina, gdje potražite savjete za vaš najuzbudljiviji odmor.

A Nin će Vas sigurno privući volite li pjeskovite plaže po kojima je taj najromantičniji gradić na Jadranu odavno prepoznat. Plaže Nina jedan su od njegovih zaštitnih znakova i impresivna slika koju pamte svi koji su barem jednom ovdje bili. Nije stoga čudno što ih mnogi ubrajaju među najljepše u Hrvatskoj pa i u svijetu. Ukupna je dužina ninskih plaža čak 8000 metara.
Najdulja i najpoznatija od njih je 3 kilometara duga, pješčana Kraljičina plaža uz koju je vezana i legenda. Suprugu prvog hrvatskog kralja Tomislava, kaže predaja, posebno je privukla njezina ljepota pa je kraljevska obitelj ondje, kad god su službeno dolazili u Nin, posjećivala ovu plažu i u njoj uživala u rijetkim opuštenijim obiteljskim trenucima. Otuda i ime plaže u čijoj ljepoti, zbog iznimno dugog plićaka, uživaju i obitelji sa malom djecom. Zanimljivo je i to da na putu do nje treba prijeći desetak metara dugi plićak, a u njezinoj se blizini nalazi najveći poznati lokalitet ljekovitog blata u Hrvatskoj.
Prema izboru američkog Travel Channela Kraljičina plaža u samom je vrhu najljepših plaža svijeta.

Atraktivne su i druge ninske plaže kao što su Ždrijac, Prodorica, Bilotinjak, kao i Zaton Holiday Resort. Ova posljednja, koja se nalazi u turističkom naselju Zaton Holiday Resort, nosi Plavu zastavu kao međunarodno priznatu oznaku kvalitete i sadržaja. Plaža je okružena zabavnim parkovima za djecu, bazenima i toboganima te nizom ugostiteljskih objekata. Ninske plaže, zbog plitkog i toplog mora, posebno privlače obitelji s djecom. A vjetrovi u Ninskoj laguni čine ovaj akvatorij idealnim za surfanje i zmajarenje.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.