Tina Eterović Čubrilo u izaslanstvu FIJET-a koje dodjeluje turistički Oskar - Zlatnu jabuku turskom gradu Diyarbakiru

ZLATNA JABUKA

U turskom gradu Diyarbakiru upriličena je svečana dodjela turističkog Oskara - Zlatne jabuke  koje dodjeluje  Svjetsko udruženje turističkih novinara i pisaca o turizmu FIJET . Zlatna jabuka dodjeljuje se za dodatne napore i  ulaganja u očuvanje prirodne i kulturno-povijesne baštine u funkciji obogaćivanja turističke ponude. Grad Diyarbakir uvršten je i na Listu svjetske baštine UNESCO-a.

Nagradu FIJET-a uručio je guverneru grada Diyarbakir Hasanu Basri, predsjednik svjetskog udruženja FIJET-a Tijani Haddad, a svečanosti je nazočila i Tina Eterović Čubrilo, potpredsjednica svjetskog FIJET-a i predsjednica FIJET-a Hrvatska, koja nas je i izvijestila o događaju.Svečana ceremonija uručivanja  Zlatne jabuke,  FIJET-ova turističkog Oskara, upriličena u hotelu Radisson.

Prije dodjele, prema javljanju naše kolegice radostan susret s kolegama članovima Komisije za dodjelu nagrade Zlatna jabuka dogodio se u istanbulskoj zračnoj luci. Bili su tu: Tijani Haddad predsjednik FIJET-a (Tunis), Plamen Starev predsjednik komisije  (Bugarska), a izaslanstvo čine i Bernadette Roux (Lyon), Stefan Bacu Georges Younes  (Libanon) Tina Eterović Čubrilo, potpredsjednica FIJET-a i član komisije. Pridružili su im se kolegica Nurija iz Madrida i kolege iz različitih područja Turske

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.