Split Gourmet Expo 2020: U prosincu natjecanja stotina kuhara, pizzaiola, konobara, barista, koktel majstora i timova restorana…prijave u tijeku

Split Gourmet Expo 2020: U prosincu natjecanja stotina kuhara, pizzaiola, konobara, barista, koktel majstora i timova restorana…prijave u tijeku

U protekla tri izdanja Split Gourmet Expo bila je gastro izložba splitskih restorana u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), a od ove godine postaje četverodnevni međunarodni festival na kojem će se objediniti natjecateljske kategorije dva velika međunarodna natjecanja - Bisera mora i Grand Gourmeta.

Time će Split postati nezaobilazna gastronomska destinacija regije i ovog dijela Mediterana. Kroz festival po prvi put u Splitu imat ćemo od 1. do 5.prosinca u splitskom hotelu Cornaro priliku pratiti uživo ili putem live streama međunarodna natjecanja vrhunskih kuhara, pizzaiola, konobara, barista i slastičara te mladih timova iz 10-ak zemalja po tradiciji kakvu je ŠKMER gradio od 2006. godine te Biser mora prometnuo u najveći i najrelevantniji festival gastronomije u ovom dijelu Europe. Osim natjecanja, Split Gourmet Expo donosi prezentacije, master classove i radionice. Bit će tu prezentacija proizvoda i kuharski showovi, kao i natjecanje u disciplini „flaire“ - pravljenju koktela žonglirajući s bocama i barmenskim priborom u Dioklecijanovoj palači. Veliko finale Split Gourmet Expoa zakazano je za 5. prosinca na splitskoj Rivi, a tada će se posjetiteljima predstaviti restorani sa svojim najboljim gourmet ponudama i autorskim jelima uz u atraktivan prateći program.

"Split Gourmet Expo ovim izdanjem postaje četverodnevni festival struke i Splita kao cjelogodišnje Gourmet destinacije - prilika da svi profesionalci, predstavnici ugostiteljskih objekata i zainteresirani građani dožive bogatstvo programa Bisera mora i Grand Gourmeta, da uživo i preko live streama prate natjecanja, te sudjeluju u vrhunskim edukacijama koje su kao i svake godine besplatne. No, kako bi se ispoštovale propisane mjere, broj mjesta je ograničen" – istaknula je Alma Harašić Bremec, organizatorica Split Gourmet Expoa i voditeljica ŠKMER Kuharske Akademije.

Osim najavljenog dolaska natjecatelja i međunarodnih kuharskih sudaca iz desetak zemalja, na Split Gourmet Expo prijavljen je rekordan broj natjecatelja u timskim kategorijama. Prijave još traju te se uz pravila natjecanja i program nalaze na web stranicama ŠKMER-a.

"Bogatstvo sudionika, razmjena znanja, vještina i predstavljanje novih tehnologija, tehnika i trendova u svijetu pripreme i prezentacije iz područja kuharstva, slastičarstva, umjetnosti posluživanja (The Art of Plating), koktela, kava i vina također su dio ponude ovog međunarodnog festivala. Želimo natjecateljima omogućiti da pokažu što znaju i mogu, a pri tom i razmijene iskustva s kolegama, da sudjeluju u atraktivnim programa Bisera mora i Grand Gourmeta u hotelu Cornaru samom središtu Splita i nadomak Dioklecijanove palače. Bit će tu i druge atraktivne lokacije kao dio priče kojom se Split dokazuje kao cjelogodišnja gourmet destinacija“ – dodala je Harašić Bremec.

 

Program:

https://www.skmer.hr/program-split-gourmet-expo-biser-mora-grand-gourmet-2020/

Prijava:

https://www.skmer.hr/on-line-prijava-biser-mora-i-grand-gourmet//

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.