Zadnjeg dana Grand Gourmeta zadarski barmen tijekom pripreme koktela zaprosio djevojku

Zadnjeg dana Grand Gourmeta zadarski barmen tijekom pripreme koktela zaprosio djevojku

Zadranin Ante Butić tijekom natjecanja za najboljeg barmena Grand Gourmeta stigao je i zaprositi curu. U Split je stigao natjecati se u pripremi aperitiva i long drinka. Četiri je čaše svoga aperitiva proslijedio žiriju, a petu i posljednju poslao djevojci koja je sjedila u gledalištu - Iki Srdelić. Na čaši je pisalo "Samo reci da", a uz aperitiv stigao joj je i prsten. Ika je pristala je udati se za zadarskog barmena i ugostitelja s kojim je u vezi dvije i pol godine.

"Dugo sam to planirao, a učinilo mi se idealnim da je zaprosim tijekom natjecanja. Mislim da je jako dobro reagirala jer je ostala na nogama. Ni hitna nije trebala doći – našalio se Butić.

Ante je predsjednik udruge Back 2 basic koja okuplja zadarske djelatnike u ugostiteljstvu, a bavit će se edukacijom barmena, barista i konobara. Često se natječe u pripremi koktela i veliki je zaljubljenik u svoj posao. Na lanjskom Grand Gourmetu osvojio je treću nagradu, a ove godine došao je u Split okušati se s 20 kolega, vrhunskih barmena, a usput i zaručiti.

"Doveo me u Split da mu dam podršku na natjecanju, a stvarno nisam očekivala da će se ovo pretvoriti u prošnju. Šokirao me! Napravio je koktele i kod petog, posljednjeg, stavio je prsten koji ja nisam vidjela jer je to bila na šanku. Djevojka koja nosi koktele žiriju, tu je čašu s prstenom donijela meni. Nisam shvatila o čemu se radi dok nisam vidjela da pored čaše stoji prsten, a na njoj natpis "Samo reci da". Dakako, rekla sam - da!" - prepričala nam je Iva.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.