Božićno - novogodišnja čarolija Slastičarnice restorana Bernarda, naručite i uživajte u restoranu ili svome domu

Božićno - novogodišnja čarolija Slastičarnice restorana Bernarda, naručite i uživajte u restoranu ili svome domu

U ovoj predblagdanskoj euforiji mnogi možda neće stići sami napraviti božićne kolačiće. Ako je tako ili ste samo željni novih recepata i okusa tu je za vas slastičarnica restorana "Bernarda *****", u Varaždinskim Toplicama, Zagrebačka ulica 7,  koja je za ovogodišnje blagdane pripremila pravu slastičarsku čaroliju. Kolačiće možete kušati u restoranu ili ih naručiti i prirediti si uzbudljiv ugođaj blagdanskog stola u vlastitom domu. A detalje oko pripreme i sastojka objasnila nam je Vedrana Hrastovec Sedlar, slastičarski chef restorana "Bernarda *****". Tel. za narudžbe - Restoran  Bernarda 042 / 633 030, Vedrana Hrastovec Sedlar 099 355 9588.


Ruska bajka 

Od svih ruskih bajki sa sižeom, ova naša je pravilnim i pažljivim slijedom događaja, to jest, od kreiranja recepta do finalnog proizvoda dostigla svoje savršenstvo.
Inspirirana monumentalnom snagom umjetnosti Moskve prikazala sam to vanjskim izgledom, dok unutrašnjost krije pravu suprotnost – spoj tropskog i suptropskog voća, tj. Lychee-a i ananasa okruženim chia sjemenkama odležanim u laganoj kremi od madagaskarske vanilije.

 Coco lime

Nostalgija za ljetom – sunce, more, plaža, odmor, kokteli. Upravo sam zato ovaj desert iz ljetne sezone odlučila i dalje vjerno proizvoditi za našu vitrinu.
Infuzirana korica limete u kokos kremi, uronjena u mirror glazuru na kokos dacquise podlogi neka vas barem i u mislima odvede u tople krajeve, a citrusni mirisi podignu raspoloženje.
Kao pravi, sada zimski, koktel u desertu dodatno je prožet okusima tostiranog kokos čipsa i crumble-a od čokolade.

Chef's choice

Iza bogate povijesti i nutricionistički vrijedne namirnice, stoji naša mala slastičarska priča ovog jedinstvenog orašastog ploda – lješnjaka.
Zaintrigirana kuglicama čokoladne poslastice – Ferrero rocherom, došla sam do iznimnog balansa svih sastojaka koji čine i više nego odličan desert, okusom original ostavlja daleko iza sebe, a izgledom svakako očarava.
Kao moj osobni i prvi izbor, tako je dobio i ime - chef's choice.
Nježnim tostiranjem i finim mljevenjem do točno određene konzistencije uz dodatak ulja proizvedenim hladnim prešanjem istoimene namirnice, dobivamo praline koji nećete tako lako zaboraviti .
U obliku polusfere uronjen je u središte kreme od lješnjaka smještene u mirisni lješnjak tart s hrskavim laticama prhkog keksa i visokokvalitetne mliječne čokolade.

 

Maline i čokolada i Zdrava tortica

U ovim ljepoticama uživajte bez grižnje savjesti!
Izbalansirati tempo života je veoma teško, ali su zato u ovim desertima svi sastojci lagano izbalansirani, a isto tako osmišljeni za osobe koje ne konzumiraju namirnice životinjskog porijekla i rafinirani šećer.

Što je u njima toliko posebno?
Oba sadrže šećer kokosovog cvijeta koji aromom podsjeća na okus karamele, i ekstra djevičansko kokosovo ulje iz certificiranog organskog uzgoja.


Kriška torte „ Maline i čokolade“ specifična je po tome što je biskvit izrađen od pirovog brašna sa svježim malinama , spojen s kremom od 70% čokolade i kokosovog mlijeka, završen gelom od domaćih malina.
Zdrava tortica je upotpunjena sa nutritivno vrijednim indijskim oraščićima, matcha prahom za puninu okusa, badem mlijekom blage arome, te pireom od crnog ribizla i kokosa.
Deserti ne sadrže bijelo brašno.

FOTOGRAFIJE: XM STUDIO

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.