Zapažen nastup Međimurja na Weekend Food Festivalu u Rovinju

Zapažen nastup Međimurja na Weekend Food Festivalu u Rovinju
Zapažen nastup Međimurja na Weekend Food Festivalu u Rovinju N1 TV

Organizatori Weekend Media Festivala, najpoznatije medijske konferencije u regiji, osluškujući potrebe tržišta osmislili su i organizirali i jedinstveni festival koji će biti svojevrsna platforma za edukaciju, razmjenu ideja te umrežavanje ugostitelja, proizvođača i brojnih gurmana.
Na drugom izdanju Weekend Food Festivala održanom od 14. do 16. travnja u Rovinju mladi cheff Amos Novak iz restorana Terbotz kroz masterchef radionicu uveo je posjetitelje u tajne međimurske gastronomije pripremivši Međimurski biodinamički tajer. U tome mu je podrška bila Dijana Posavec koja je govorila o biodinamičkoj poljoprivredi i djelovanju Centara dr. Rudolfa Stieinera.

Uz svjetske kulinarske zvijezde i vrhunske vinare predstavili su se i međimurski vinari okupljeni u Društvu Hortus Croatiae predvođeni vinskim kućama Jakopić, Horvat i Podrum Štrigova. Robert Horvat, Filip Jakopić i Karlo Kramar predstavili su paletu međimurskih Pušipela.

Međimurje kao Zelenu kolijevku užitaka - što je i novi slogan destinacije predstavio je direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula koji je na panelu o brendiranju destinacije govorio o iskustvima Međimurja u razvoju svoje enogastro ponude i iskustvima provedbe certificiranja za prvu Green Destianations turističku održivu regiju u Hrvatskoj. Na festivali ih je sve obišao i međimurski župan Matija Posavec dajući im time dodatno priznanje i značaj jer razvoju destinacije uvelike pridonosi i županija.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.