U Rijeci promovirano 23. izdanje knjige recepata "100 vodećih hrvatskih restorana"

KNJIGA 100 NAJBOLJIH RESTORANA

 

Uz 23. izbor “100 vodećih hrvatskih restorana”, 14.lipnja na brodu Botel Marina (brod hotel) u riječkoj luci promovirana je knjiga recepata i dodijeljne plakete Restaurant Croatica vlasnicima  100 najboljih hrvatskih restorana. U izboru je ove godine sudjelovalo više od 2500 samostalnih i hotelskih restorana u Hrvatskoj, a radi se o projektu iza kojeg stoje autorica i voditeljica projekta Karin Mimica,prof. i vrijedna ekipa njezine tvrtke Abisal te Udruga hrvatskih restoratera.

Dodajmo da je Karin Mimica i predsjednica Zbora turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva i članica Board of Directors FIJET(Međunarodne organizacije turističkih novinara), a kroz klub Gastronaut organizirala je i više od 120 susreta ugostitelja i novinara.

-Knjiga na bogato ilustriranih 240 stranica donosi informacije o usluzi i ponudi 100 vodećih restorana te njihovom okružju, uz recepte specijaliteta restorana koje smo odlučili podijeliti s čitateljima. Ponosni smo jer su među receptima i vodnjanski pampagnac, brački vitalac, fuži s morskim ježevima, tjestenina s pestom od maslačka i lješnjaka, čvarkuše, bregovska pita, posebna jela naših krajeva koja oplemenjuju domaću gastronomiju - rekla je Karin

Dizajn koji potpisuje Vlatko Ignatoski ove je godine oplemenjen i zanimljivim hrbtom na kome se ovisno o strani listanja izmjenjuju web adresa i naziv projekta. Cijena knjige je 90 kn i uskoro će biti distribuirana u knjižare, među kojima su i sve knjižare Hoću knjigu i Men Art te veća prodajna mjesta Tiska, a može je se naručiti i preko web portala https://www.gastronaut.hr “- istaknuli su iz Abisala.

Projekt “100 vodećih hrvatskih restorana” zapoečo je 1995. godine, a osnovna ideja bila je istaknuti vodeće domaće restorane koji najbolje zadovoljavaju potrebe gostiju te motivirati i ostale na poboljšanje kvalitete ponude i usluge. U 1995. godini istraživanjem tržišta za ovaj projekt bilo je obuhvaćeno oko 700 restorana, a danas je taj broj gotovo četiri puta veći.

Dio glasovanja za izbor najboljih  provodi se preko www.gastronaut.hr, a glasači mogu dodatno naglasiti kvalitetu ponude, usluge i ambijenta. U ovaj izbor uključeni su i sami ugostitelji koji mogu dati glasove 10 svojih kolega, a, osim toga,  ispunjavaju upitnike s detaljnim opisom svoje ponude i usluge što se boduje u ukupnom plasmanu. Konačnu riječ nakon pregleda svih materijala daje Časni odbor projekta koji iz godine u godinu proglašava listu “100 vodećih”.

 

ŠKMER/Mak Jovanović

ŠKMER/Mak Jovanović

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.