Uz kreacije chefa R. Slogara svaki dolazak u restoran „Bernarda“ u Varaždinske Toplice pravi je praznik za nepce

bernarda slogar

S vrhunskim restoranom „Bernarda“ u Varaždinskim Toplicama, smještenim u prekrasnom ambijentu stare gradske jezgre s prostranom i prelijepo uređenom terasom postupno se rađa nova zvijezda na nebu hrvatske gastronomije. Jer kada se na tanjuru sjedine okusi najkvalitetnijih lokalnih namirnica, počevši od mesa provjerenih domaćih proizvođača do povrća iz biodinamičkog uzgoja s kreacijom Roberta Slogara, jednog od vrhunskih hrvatskih chefova, svaki dolazak u restoran „Bernarda“ pravi je praznik za nepce.

 

A da treba nuditi samo najbolje to je već dobro provjerena filozofija Bernarde Cecelja, vlasnice tvrtke Bernarda krevetni sustavi iz Pušćina i njezina sina Borisa Perovskog, koji ulaganjem u hotelsko-turistički sektor, tj. izgradnju novog kompleksa hotela s vanjskim i unutrašnjim bazenom te uređenjem nekadašnjeg restorana „Tonimir“ žele vratiti Varaždinske Toplice na  kartu najboljih hrvatskih termalnih rivijera.

S gospođom Bernardom razgovarali smo nakon vrhunske chefove kreacije na tanjuru.-Puno je planova, od kojih su neki već u fazi realizacije, a izgradnjom hotelskog kompleksa, bazena i restorana želja nam je barem dijelom vratiti sjaj Toplicama koje su od rimskih, austrougarskih pa sve do 30-tih godina 19. stoljeća bile jedna od najpopularnijih termalnih destinacija - najavila je gospođa Bernarda, ističući da suvremeni gost traži ono najbolje, a budući hotel „Bernarda“ kao i istoimeni restoran koji se upravo u tom smjeru i razvija, nudit će samo vrhunsko, dok će u restoranu „Tonimir“ ponuda također biti vrhunska ali i prilagođena svim gostima.

 

Chef Slogar u restoranu nudi kreativna jela od sezonskih namirnica, povrća iz biodinamičkog uzgoa, meso i ribu s domaćih farmi i prirodnih uzgajališta. A da je doista riječ o biodinamičkim namirnicama potvrđuje suradnja s Centrom Rudolf Steiner, čije je i zaštitno lice. U njegovim kreacijama naći će se trenutno batati, čičoka, cvijet suncokreta, ali i bobičasto voće, a uskoro najavljuje i pripremu jela od zagorskog tartufa, te vrganja.

Na jesen će početi i tematski dani i tjedni i niz ugodnih iznenađenja za sve kojima je važno da okusi i jelo na tanjuru budu savršeni, a dolazak u restoran kako najavljuje Slogar bit će doživljaj za pamćenje.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.