Susret Gastronauta u Nimco Brands & Liquers i ambijentalnom bosanskom restoranu Sofra Green Gold

nimco

Susret Gastronauta koje organizira i vodi Karin Mimica, predsjednica Sekcije turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva, održan u Zagrebu 21. studenoga, počeo je u Centru za usavršavanje destilatera i barmena Nimco i završio ručkom u ambijentalnom restoranu bosanske kuhinje Sofra Green Gold.
Tvrtka Nimco Brands & Liquers, s pogonom u Bestovju, treći je po veličini proizvođač jakih alkoholnih pića u Hrvatskoj, a kroz degustacije koktela i u razgled pogona proveo nas je vlasnik Nikola Serdar.

Na degustaciji Gastronautima su posluženi Istra bitter s pjenušcem, Gin - tonik sa zvjezdastim anisom, laticama ruža i klekovim bobicama, nekoliko vrsta rakija i 35 godina stari vinjak Brioni.

S investicijom vrijednom 30 milijuna kuna uređena je zgrada u kojoj je uprava, proizvodni pogon, skladišni prostor… Na pripadajućem zemljišnom kompleksu površine 8000 metara četvornih zasađena je pokazna plantaža voćaka. Proizvodna hala prostire se na površini od 1900 četvornih metara, a proizvodni kapacitet pogona je dva milijuna litara godišnje.Kapacitet tankova i prerade i infrastrukture iznosi oko 10 milijuna boca godišnje.
- Pozicioniramo se kao originalan internacionalni proizvođač o zbog toga su i nazivi većine naših proizvoda internacionalni.

Plasman nekih proizvoda proizvođača domaćih jakih alkoholnih pića je u padu - kaže Nikola Serdar, jer nije dovoljno samo osmisliti proizvod, dizajnirati ga i plasirati, nego je potrebno puno više, pa je unutar kompleksa uredio I internacionalnu barmensku akademiju i time dobio novu partnersku dimenziju s barmenima. Serdar kaže da sve što rade u cilju da se Nimco Brands & Liqueurs pozicionira kao originalni svjetski proizvođač, nastao u kombinaciji dugogodišnjeg iskustva, svjetskih trendova te naših domaćih specifičnosti.
- Ne koristimo standardne boce, nego ih sami dizajniramo. Između nas i ostalih proizvođača jakih alkoholnih pića razlika je u tome što smo mi većinu naših brendova stvorili od početka, a najbolji primjer je Dalmatino i Julischka koja se pretežito proizvodi za njemačko tržište.Naš asortiman je podijeljen u četiri bloka.

Prvi blok su naši primarni brendovi, u dugom su brendovi koje smo kupili od Istravina. U trećem bloku su proizvodi iz naše linije voćnih rakija Moretto, gdje u našim proizvodima imamo i komadiće voća, a u četvrtom bloku je naš premium asortiman u kojem su premium votka Cobalt, kubanski rum te inovativni džin, svjetski novitet koji u dodiru s tonikom mijenja boju - objašnjava Nikola Serdar.Tvrtka Nimco Brands & Liqueurs vlasnik je više od trideset robnih marki, od kojih je 15 aktivno na različitim tržištima. Najbolje pozicionirana je Julischka, a na našim prostorima to su votka Dalmatino te spoj votke i šumskog voća Blacky.

Tračak Orijenta u Zagrebu - Sofra Green Gold je ambijentalni restoran bosanske kuhinje

Sofra Green Gold je ambijentalni restoran bosanske kuhinje koji već tri godine nosi titulu i jednog od 100 vodećih hrvatskih restorana. Gastronautima je uz zamanje okuse Orijenta s ručkom sljubio i vina i atmosferu sevdaha uz senzualni ples trbušne plesačice, čime je doživljaj za gastronaute bio potpun.

Na meniju je bila revija bosanskih specijaliteta: Sirnica - mali zvrkovi sa sirom, jajima i vrhnjem,Begova čorba - čorba s piletinom i povrćem u kojoj dominira bamija,Klepe - domaća tjestenina punjena junetinom zapečena u tepsiji u umaku od češnjaka i vrhnja,Japrak- male sarmice od junećeg mesa zamotane u raštici,


Bosanski lonac - kuhano jelo od junetine, teletine i janjetine sa povrćem te za zasladiti nepce - Tufahija - kuhana jabuka s orasima i šlagom. Svako jelo popraćeno je izvrsnim vinima koja su prezentirali vlasnici i predstavnici vinarija. 

 

Meni – revija Bosanskih specijaliteta:

Aperitiv – Rose 2018., PZ Svirče
Sirnica - mali zvrkovi sa sirom, jajima i vrhnjem – Bogdanuša 2018., PZ Svirče
Begova čorba - čorba s piletinom i povrćem u kojoj dominira bamija – Malvazija Gran Cru 2018., Marijan Arman
Klepe - domaća tjestenina punjena junetinom zapečena u tepsiju u umaku od češnjaka i vrhnja - Pošip 2018., Pz Svirče
Bosanski lonac - kuhano jelo od junetine, teletine i janjetine sa povrćem – Chardonnay 2018., Marijan Arman
Japrak- male sarmice od junećeg mesa zamotane u raštici – Plavac rezerva 2014., Pz Svirče
Tufahija - kuhana jabuka s orasima i šlagom – Muškat bijeli 2018., Marijan Arman

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.