Hotel Rixos Premium Dubrovnik ove zime gostima iz RH i Regije nudi posebne pogodnosti i atraktivan program dočeka Nove godine

Hotel Rixos Premium Dubrovnik ove zime gostima iz RH i Regije nudi posebne pogodnosti i atraktivan program dočeka Nove godine

 Dubrovnik, najelitnija hrvatska turistička destinacija, ove se godine vraća na listu destinacija cjelogodišnjeg turizma, a u tome mu svakako uz djelatnike dubrovačke Turističke zajednice koja priprema niz zanimljivih sadržaja u gradu,  pomažu i politike nekoliko hotela i hotelskih lanaca koji su odlučili ostati otvoreni i tijekom zime iako im zbog manjeg broja letova velik dio gostiju iz dalekih avio destinacija neće doći.

U hotelu Rixos Premium, nekadašnjem Libertasu, luksuznom hotelu s pet zvjezdica ovu su zimu odlučili Dubrovnik kao destinaciju i cjenovno približiti domaćim, hrvatskim gostima i onima iz najbližeg okruženja. Hotel je smješten u jednoj od najljepših zelenilom uokvirenih uvala nadomak Staroga grada, a projektiran je tako da terasasto prati padinu čime je omogućeno da se iz svake od 300-injak soba može uživati u pogledu na predivno smaragdno-plavo more.

 

Naša novinarka u razgovoru s direktoricom prodaje hotela Rixos Premium Dubrovnik, Sandrom Urlić (desno)

 Za nedavna boravka u hotelu oduševila nas je susretljivost, srdačnost i gostoljubivog hotelskog managementa, na čelu s Ayhanom Basciem kao i osoblja, a uvjerili smo se i koliko ugodi boravka u  luksuznom smještaju može pridonijeti raskošna i kreativna gastro ponuda hotelskih restorana i barova, zabava u večernjim satima i živa glazba raspoloženja - animir glazba s pijanina koja nenametljivo prati posluživanje obroka.  

Wellness i spa, masaže s eteričnim uljima, fittnes i razne sprave za sport i rekreaciju te bazen s toplom morskom vodom dodatna su priča koju smo najbolje iskusili drugog dana boravka kada je zapuhalo jugo i po vlastitom smo izboru rado cijeli dan ostali u hotelu.   Uistinu, nije nam nedostajala ni strka oko istraživanja uzbudljivih sadržaja destinacije, ni Stradun ni restorani izvan hotela, sve smo to pa i više od očekivanog dobili ovdje u hotelu, koji nas nije prestajao ugodno iznenađivati, koktelima, hranom i ugodnim večerama uz glazbu.

 

 U hotelu Rixos Premium Dubrovnik, razmazit će vas elegancijom i ljepotom soba, masažom mirisnim eteričnim uljima ili brigom za vašu djecu i kompletnom uslugom. Iz svake od soba izlazi se na prostrani hol s danjim svjetlom i pogledom na barove i restorane do kojih vozi brzi i nečujan lift. U središnjem dijelu prizemlja nalazi se zimski vrt koji prostoru daje dodatan šarm i otmjenost. Posebno raskošni su meniji pa je hrana prava blagodat za svaki ukus i svako nepce.

U Rixosu kažu da surađuju s gostima kako bi realizirali svoju viziju, bilo da se radi o poslovnom sastanku za 10 ili raskošnoj svadbi za 300 osoba, počevši od pripreme događanja do popratnih sadržaja i dogovora s kuharima oko menija. Majstori su u organizacijama gala večera i poslovnih sastanaka pa zbog svega toga i mnoge poznate osobnosti rado za svoj smještaj i boravak u Dubrovniku biraju Rixos.

  

Za domaće i goste iz susjedstva Rixos Premium Hotel Dubrovnik  priprema i raskošan doček Nove godine. Zato preporučujemo - dođite i uživajte u nezaboravnoj večeri uz dance zvijezdu Dina Merlina i rasplesano uđite u 2023.  A  ako se odlučite doći i ranije da biste uživali u programima koje je u gradu u  vrijeme Adventa pripremila Turistička zajednica, ili možda početkom Nove godine 2023. Preporučujemo da odaberete termin kada su na programu hotela razni koncerti. U tom slučaju ako i zahladi, pa i da zapuše bura ili jugo nećete požaliti ako i cijele dane provedete u hotelu, jer uzbudljivih sadržaja neće vam nedostajati.

Naš boravak u Dubrovniku bio je i više nego zanimljiv. Kolega Vlado Šestan dogovorio je studijsku turu agencijskih djelatnika i turističkih novinara Dubrovniku, s hotelom Rixos, te Turističkom zajednicom, a od mnogobrojnih sadržaja koje nudi Dubrovačko-neretvanska županija  posebno su nas oduševili već na putu, Most Pelješac i Solana u Stonu te mnogobrojni vinogradi te najmlađe vinske regije.

Većinski vlasnik Solane Svetan Pejić,(na slici) ujedno i direktor Solane i restorana Koruna uvjerili smo se turistički je djelatnik par exelance. Oduševio nas je već pri dolasku svojom srdačnošću, elokvencijom i pričom o povijesti Stona te  njegovoj povezanosti s Dubrovačkom Republikom. Njegovu osobnost i nesvakidašnji dar za turističku promidžbu trebalo bi nagraditi, jer susret s njime i nama je bila nagrada i dar. Nakon priče o soli slijedio je ručak u restoranu Koruna – s obiljem plodova mora počevši od svježih kamenica, do netom iz mora izvađenih riba i rakova, juhe od kozica, salate od hobotnice, crnog i bijelog rižota.  

U Dubrovniku smo se popeli  na gradske zidine odakle se pogled pruža na kule, crvene krovove kuća  te uličice i trgove staroga grada  pa sve do gradske luke i velikog plavetnila s otocima Lokrumom i Elafitima. Na Stradunu okupanom kišom sve je vrvjelo od turista s cruisera. Zelenci su dvaput ponovili svoj zvon označavajući puni sat. Putem smo razgledali Onofrijevu česmu, Gundulićevu poljanu, Palaču Sponza, Crkvu svetog Vlaha, Knežev dvor, Kazalište Marina Držića…

 Žičara za Srđ nije radila zbog juga koji je donio toplu kišu, te smo obilazak grada završili u Lazaretima na posebnom programu Ansambla Linđo.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.