Blogeri, influenceri i fotografi plove i otkrivaju ljepote Kvarnera

Blogeri, influenceri i fotografi plove i otkrivaju ljepote Kvarnera

Blogeri, influenceri i fotografi iz Njemačke, Austrije, Poljske, Italije, Velike Britanije i Švicarske do 9. listopada, plove i otkrivaju ljepote Kvarnera i kvarnerskih otoka. Riječ je o putovanju u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i turističkih zajednica gradova Opatija, Krk, Rab, Mali Lošinj i Cres te kruzing tvrtke Katarina Line, koje je organizirano s ciljem promocije nautičkog turizma, hrvatskih otoka, ali i atraktivne turističke ponude u razdoblju posezone s naglaskom na eno-gastronomiju, prirodu i kulturu.

U programu putovanja sudjeluje Britanac Andrea Astarita, ambasador Adobea kojeg Instagramu i Tik Toku prati milijun fanova. On će, uz fotografiranje, tijekom putovanja raditi i posebni video koji će se koristiti u daljnjoj promociji hrvatske nautičke ponude. „Hrvatska je jedna od zemalja koje me oduševljavaju, a projekte poput ovog pozdravljam jer je to izvrsna prilika za upoznavanjem destinacija, ali i domaćih ljudi u društvu kolega iz cijeloga svijeta“, zaključio je Astarita.

Tu je i profesionalni britanski fotograf Mike Will, ambasador Sony Alphe i Adobea, koji je i osnivač UK.Shootersa i World.Shootersa. Njega na Instagramu prati više od 140 tisuća fanova, a u sklopu svojih budućih foto radionica posebno će predstaviti seriju fotografija koje će kreirati tijekom putovanja. „Ovo je moj treći boravak u Hrvatskoj koja je za mene vrlo lijepa i atraktivna zemlja koja je od Londona udaljena svega nekoliko sati. Uz osjećaj sigurnosti i jednostavne protokole ulaska u vašu zemlju, ono što me posebno privlači je bogatstvo različitosti te puno lijepih motiva idealnih za fotografiranje“, naglasio je Will.

„U projekt smo uključili blogere, influencere i profesionalne fotografe kojima ćemo predstaviti destinacije, turistički atraktivne lokalitete, otočke običaje i delicije Kvarnera te očekujemo vrlo dobre promotivne rezultate. Naglasak je na nautici kao jednom od glavnih hrvatskih imidž proizvoda koji naglašava ono najljepše što Hrvatska ima i nudi svijetu. U nautičkom charteru je u dosadašnjem dijelu godine ostvareno gotovo 3 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 82 posto“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Kvarnerskim arhipelagom plovi i iz Švicarske koja se u svom radu specijalizirala za eno-gastronomske teme pa će joj u fokusu biti tradicionalne delicije karakteristične za Kvarner, a pripremit će i poseban prilog za švicarski magazin. Kvarnerom plove Anastasija Polovnuka i Jo Hannes Kreikebaum iz Njemačke koji su ovom prilikom život u kamperu zamijenili životom na brodu. Oni će se usmjeriti na prirodne ljepote, a istražit će i sve mogućnosti koje naša zemlja nudi digitalnim nomadima. Svoje će dojmove podijeliti sa svojim fanovima na Instagramu i blogu .

Svoja će iskustva na blogu prenijeti Patrycja Żaneta Jaskot iz Poljske, Austrijanka Vasileia Eleftheriadou na blogu te Anna Pernice iz Italije, ambasadorica za Canon Italia i EasyJet, na blogu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.