Nikad bolji turistički rezultati i zadovoljniji turisti: Čak 90 posto gostiju planira povratak u Hrvatsku

Nikad bolji turistički rezultati i zadovoljniji turisti: Čak 90 posto gostiju planira povratak u Hrvatsku

Čak 90% posjetitelja izjasnilo se da se namjerava vratiti u Hrvatsku, što je 1 postotni poen više, u odnosu na prošlogodišnje istraživanje, gdje je ta brojka bila 89%.

Osim što se putnici vraćaju u Hrvatsku, od srca je i preporučuju! Ove godine čak 96% posjetitelja kaže da bi Hrvatsku preporučili prijateljima, što je porast od 5 postotnih poena u odnosu na prošlu godinu, gdje ih je bilo 91%.

Više od 50% posjetitelja ostaje u Hrvatskoj barem tjedan dana

Rezultati su pokazali kako Hrvatska nije u kojoj vrijedi ona “svakog gosta tri dana dosta” ali ni ona “sve što je lijepo kratko traje”.

Naime, rezultati su pokazali kako se 41% gostiju u Hrvatskoj zadržava do 7 dana, dok čak 59% bira provesti tjedan dana ili više. Od ukupnog broja duljeg boravka, 2 tjedna ili dulje u Hrvatskoj provodi čak 30% posjetitelja.

Ljepote Hrvatske posjetitelji najčešće istražuju – sami
Hrvatska je i dalje izuzetno popularna među solo putnicima. Konkretno, čak 30% posjetitelja navelo je da su u Hrvatsku putovali sami, što je gotovo isti rezultat kao prošle godine.

Međutim, kada govorimo s kime su putnici posjećivali Hrvatsku, slika se blago promijenila. Partneri i obitelj su i dalje vodeća pratnja naših putnika, a ove godine njihova zastupljenost je skočila na 52%.

S druge strane, nešto se smanjio broj posjetitelja koji su nas posjetili u društvu prijatelja. Ove godine ih je ukupno 16%, dok ih je prošle godine bilo 22%.

Moglo bi se reći da postoji korelacija između dobi putnika i odabira suputnika. Točnije, mlađi putnici češće će putovati s prijateljima, dok će oni nešto stariji odmor radije provesti s partnerom ili obitelji.

Rezultati istraživanja te službeni podaci o dolascima i noćenjima, govore da je 2023. bila rekordna za hrvatski turizam, ali i jedna od najboljih što se tiče zadovoljstva gostiju.

GetByBus.com i GetByFerry.com su online platforme za kupnju autobusnih i trajektnih karata, a sjedište tvrtke je u Splitu.

Svake godine pozovu više od 500.000 putnika da sudjeluju u anketi o zadovoljstvu boravka u Hrvatskoj.

Rezultati istraživanja govore da:

90% gostiju planira opet doći u Hrvatsku
96% gostiju bi preporučilo Hrvatsku kao destinaciju za odmor
95% gostiju je izjavilo da se osjeća iznimno sigurno

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.