Županijski plac održan prvi put nakon popuštanja mjera u atriju županijske palače i oduševio građane

Županijski plac održan prvi put nakon popuštanja mjera u atriju županijske palače i oduševio građane

U subotu, 6. lipnja, održan je treći Županijski plac, izložbeno-prodajni sajam koji se do sada već pozicionirao kao tradicionalna manifestacija kojom se promoviraju naši lokalni proizvođači.Unatoč zabrani održavanja od strane Grada Varaždina, Županijski plac se održao i to u atriju Županijske palače. Veselja nije nedostajalo, a posjetitelji i izlagači oduševljeni su ponudom. Podsjećamo, ovo nije institucija kako ju iz Grada nazivaju već manifestacija prigodnog naziva Županijski plac kojom Varaždinska županija pomaže u prezentaciji domaćih proizvoda i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva.   Na Županijskom placu okupilo se tridesetak izlagača koji su prezentirali svoje proizvode  Na klupama u atriju  bilo je svega – od voća i povrća, kaktusa i sukolenata, meda i pčelinjih proizvoda, proizvoda od heljde, kolača, vina, sokova, džemova, umaka, bučinog i drugih ulja, sireva i već spomenute lavande do nakita, suvenira, handmade proizvoda, platnenih pelena i eko torbi. Ponuda je na Franjevački trg dovukla i brojne građane koji su dokazali da prepoznaju kvalitetu domaće proizvodnje te da cijene ovu manifestaciju kao promociju i pomoć našim proizvođačima u ova iznimno teška vremena. 

Iznimno smo zadovoljni odazivom proizvođača lokalnih proizvoda, ali i interesom građana za kupnju. Nakon tužnog pokušaja gradonačelnika da spriječi održavanje ove manifestacije ponosni smo da su i građani i izlagači pokazali što misle o tome. Upravo radi njih i ovo radimo i broj izlagača danas nam govori da radimo dobar posao – rekla je predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije i savjetnica župana Natalija Martinčević. 

Varaždinska županija je i na ovom Županijskom placu osigurala je besplatan prostor za naše proizvođače, a sve s ciljem promocije i pomoći u plasiranju lokalnih namirnica. Sretni smo da su se i ovoj manifestaciji priključili i proizvođači iz susjednih županija jer važna je povezanost, razmjena iskustva i prije svega druženje i sklapanje novih poslovnih suradnji. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.