Predstavljena kušaonica ulja OPG-a Petrović i ekološki uzgoj buča zanimljiv domaćim i stranim turistima

Predstavljena kušaonica ulja OPG-a Petrović i ekološki uzgoj buča zanimljiv domaćim i stranim turistima

U skladu sa svim epidemiološkim mjerama u  prostorima bio manufakture OPG-a Petrović u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu održana je promocija kušaonice ulja kojoj su prisustvovali i savjetnica župana Natalija Martinčević, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić  Morandini, Mara Bogović iz Savjetodavne službe Varaždin, Marica Cafuk iz OPG-a Cafuk te mnogi drugi. Vlasnica OPG-a Andreja Petrović pozdravila je prisutne te im zaželjela ugodnu dobrodošlicu dok je Andrija Petrović održao prigodnu i zanimljivu prezentaciju o samome OPG-u, ekološkom uzgoju buče i pira, te o proizvodnji ulja.

Premda se čini kako je buče lako uzgojiti, to uopće nije tako, a osobito ne u ekološkoj proizvodnji. Najveći izazov je riješiti se korova. U ekološkoj proizvodnji uništavamo ga isključivo mehaničkim putem. Osnovnu gnojidbu i prihranu vršimo isključivo certificiranim ekološkim gnojivima ili stajnjakom s ekoloških farmi, a poznato je kako buča voli „bogato“ humusno tlo – naglaio je Andrija Petrović te pozvao sve da isprobaju proizvode od buče i pira. Uživajući u degustaciji te prezentaciji  savjetnica župana Natalija Martinčević je čestitala domaćinima na izgradnji ovoga objekta te na svemu što čine na promociji naše Županije.

Naglasimo kako se u objektu OPG-a Petrović mogu kupiti različita bučina ulja, čokoladne bučine koštice, bučin namaz, bučin kruh, pirovo brašno, pirove mekinje te mnogi drugi proizvodi.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.