Bili smo na 23. Zelinskoj kestenijadi - najveći užitak bio je onima koji su na vrh dolazili pješice

Bili smo na 23. Zelinskoj kestenijadi - najveći užitak bio je onima koji su na vrh dolazili pješice

Na ovogodišnjoj 23. po redu Zelinskoj kestenijadi bilo je živo i veselo. Rijeke šetača, biciklista, motociklista i onih koji su dolazili quadovima i automobilima slijevale su se put vrha Kladešćice, tako da je na trenutke dolazilo i do prometnih čepova. Najbolje su prošli oni koji su se put vrha uputili pješice te su uživajući u šetnji i hladu raznobojnim lišćem obojenih krošnji, putem upili svu ljepotu suncem obasjanog jesenskog dana.

Pod nogama putem bi osjetili bockave ježince kestenja koje su mogli i ubrati i tako upotpuniti doživljaj kestenijade. Na vrhu sve nas je dočekao bogat program u okviru kojega je već po tradiciji bilo za svakoga ponešto. Osim u čistom zraku i suncu kojega je ove godine bilo u izobilju, moglo se uživati u jelima iz lovačkog kotlića, kotlovini, pečenim kestenima, raznim kolačima ili u pikniku na vlastitoj dekici.

Posjetitelje su zabavljali tamburši, mogla se razgledati i izložba netom ubranih gljiva, a za one koji su prvi došli pješice i požurili se do cilja, Grad Sveti Ivan Zelina priredio je iznenađenje - 200 mjerica pečenog kestenja besplatno. Od gastronomske ponude - izvrsna je bila kotlovina, grah i pečene kobasice, sendviči s hamburgerima, a nevjerojatnom brzinom nestajao je lovački gulaš... Za ugasiti zeđ osigurana je ponuda domaćih vina i piva...

Bogat program ovogodišnje 23. Zelinske kestenijade održavao se kod planinarske kuće Kladešćica. Zabava uz svirku započela je u devet sati, a biciklijadia je krenula u 10 sati s Trga Ante Starčevića i vozila se preko Biškupca do vrha. Za djecu od četiri do 14 godina od devet je sati bila je organizirana pješačka tura tijekom koje su mogla čuti zanimljive priče, a i putem sudjelovati u raznim igrama u prirodi.

Mlađi su posjetitelji uživali i u sportskim igrama u prirodi, a birao se i najbolji kuhar lovačkog gulaša. 

Zelinska kestenijada koju organizira Turistička zajednica Grada Sveti Ivan Zelina jedno je od najpopularnijih jesenskih događanja u prirodi koju svake godine posjeti ogroman broj ljubitelja prirode iz Zagreba, te šireg područja Zagrebačke i susjednih županija. Ove godine posjetitelji su se smjenjivali kao na traci, jer nakon zatvaranja zbog pandemije svi smo očito je puno željniji događanja na kojima se epidemiološke mjere mogu svesti na minimum, a opet uz maksimalni oprez i vlastitu odgovornost svih sudionika.

Na kraju samo još čestitke organizatorima i svima koji su ovoj manifestaciji na bilo koji način dali svoj obol. Vjerujemo da je unatoč gužvama na prometnici i stoga malo duljem putovanju do vrha i natrag, u srcima svih posjetitelja ipak ostalo lijepo sjećanje na jedan predivan dan i ljepotu boravka u prirodi. Kladešćica pak s čijeg se vrha pogled pruža na sve četiri strane svijeta, lokalitet je kojemu ćemo se uvijek rado vraćati u sva godišnja doba, a osobito u vrijeme kestenijade.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.