U zagrebačkom restoranu Fino & Vino predstavljen je vinski program 6. Dubrovnik FestiWinea

fino i vino

U zagrebačkom wine friendly restoranu Fino & Vino predstavljen je vinski program 6. Dubrovnik FestiWinea koji će se održati od 22. do 28. travnja. O ocjenjivanju vina „Dubrovnik FestiWine Trophy“ u hotelu Palace, na kojemu će  međunarodni sudački tim  birati najbolja vina, govorio je jedan od stalnih sudaca, od prvoga izdanja, vinski novinar i ocjenjivač Željko Suhadolnik .Dubrovačko ocjenjivanje vina je  temeljito i dosljedno ga vodi predsjadnik komisije Bojan Kobal. Ocjenjivanje traje više dana i suci imaju vremena na miru procijeniti i ocijeniti svako vino, radi se ozbiljno, a u komisiji su svjetski renomirani suci, koji prenose i pronose glas o hrvatskim vinima u svijet!“- rekao je Suhadolnik.

Koordinatorica vinskih radionica, prof. Marija Vukelić, najavila je program petka (26.travnja) posvećen izvornim sortama juga: malvasiji dubrovačkoj, pošipu i grku, dok je subotnji program (27.travnja) zamišljen kao predstavljanje vina gostiju i prijatelja festivala: radionica pjenušavih vina pod pokroviteljstvom Salona pjenušavih vina Zagreb, radionica hvarskih vina Ahearne pod vodstvom Jo Ahearne te susret slatkoga istoka i juga – radionica desertnih vina Slavonije sa slasticama Dalmacije. 

Poseban gost prezentacije bio je Jure Tomič iz Slovenije, chef Gala večere 25.travnja. Predstavio je svoju filozofiju kuhanja koju će pokušati prenijeti i na stipendiste koji će kod njega doći na praksu, podržani prihodom Gala večere. Najavio je i menu svečane večere. Poslužit će se Amuse bouche - pastrva i krumpir i Tezoro malvasija dubrovačka bijela 2018. Vinogradarstva i vinarstva Crvik. Jelen i bizeljske prinele  i  Pošip, 2017.  OPG Zlatko Bačić. Jakobove kapice, pire od brokule i đumbir i Skaramuča Elegance pošip, 2017. Skaramuča vina, sipa, palenta i krškopoljska svinja i pinot crni, 2009. - Vina Kalazić, janjeća koljenica i dingač, 2011. Vinarija Dingač PZ ,sorbeto od jagode s hrenom i šparogama i čokoladna smokva i malvasija dubrovačka, 2016. vinarija  Karaman. Festival je ponajprije namijenjen promociji vinara Dubrovačko-neretvanske županije, ali i gostima vinarima. Stoga je na predstavljanju bio predstavnik zagrebačke vinarije Agris, Boris Lešić, koji je rekao:„ Popratni program Festivala je iznimno zanimljiv pa i vinari dolaze na radionice nešto novo naučiti. Veseli nas što će se ove godine na Gala večeri predstaviti i naš škrlet kao aperitiv!“

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.