Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije dobio novo sanitetsko vozilo u vrijednosti 330 tisuća kuna

Zavod za hitnu medicinu Vž

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije dobio je novo sanitetsko vozilo vrijednosti 330 tisuća kuna osigurano iz decentraliziranih sredstava. Vozilo inače može prevesti pet sjedećih i jednog ležećeg pacijenta, a nakon obavljene primopredaje kojoj su nazočili zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin i ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec vozilo je raspoređeno u Ispostavu Ivanec.

Zamjenik župana Vugrin rekao je istaknuo kako se vozni park kontinuirano obnavlja jer je to osnovni preduvjet sigurnosti svih pacijenata te samih vozača.

- Obzirom da je postojao period u kojem se vozni park nije obnavljao, posljednje tri godine je povećani ritam obnavljanja pa je prije šest mjeseci sanitetski prijevoz dobio tri nova vozila, a tijekom ove godine predviđena je nabavka ukupno pet novih vozila vrijednosti preko 1.8 milijuna kuna. Važno je istaći kako se vozila u svim ispostavama obnavljaju ravnomjerno, a cilj je da hitna pomoć nema starija vozila od pet godina, a sanitetski prijevoz ne starija od deset godina – rekao je zamjenik župana te pritom upozorio na zabrinjavajući trend porasta sanitetskih prijevoza koji je u Varaždinskoj županiji u posljednje četiri godine porastao za 313 posto dok u susjednim  županijama ta brojka pokazuje samo minimalne  oscilacije.

- Ovdje ne pričamo o hitnoj pomoći nego o sanitetskom prijevozu koji se unaprijed planira. Kako bi se osiguralo zadržavanje dosadašnjeg visokog standarda, od HZZO-a  je zatraženo da se nužno osiguraju dodatni timovi ili da se donesu mjere za smanjenje broja sanitetskih prijevoza – zaključio je zamjenik župana Vugrin.

I ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu  Mladen Smoljanec je izrazio zadovoljstvo novim vozilom.

- Vozila su opremljena po najsuvremenijim propisima. Vozila su raspoređena u sve četiri ispostave jednako, dakle za Ludbreg, Ivanec, Novi Marof, te Varaždin. Jednaka vrsta vozila te opremljenost samog vozila je vrlo bitna i  nama su svi osiguranici na području županije jednaki - rekao je ravnatelj Zavoda Smoljanec.

Inače, zavod trenutno raspolaže sa 43 vozila od kojih je devet u timovima hitne, a 34 u timovima sanitetskog prijevoza. U Zavodu postoji i mehanička radionica u kojoj se vozila održavaju na visokoj razini.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.