Huawei predstavio Mobile Services ekosustav na .debug konferenciji

Huawei predstavio Mobile Services ekosustav na .debug konferenciji

Huawei je na današnjoj .debug konferenciji predstavio svoj Mobile Services ekosustav koji krajnjim korisnicima osigurava pametnije, brže i bolje okruženje, a za developere je osigurano ugodnije korištenje cloud usluga i aplikacija. Justyna Jaworska, voditeljica Mobile Cloud Services Business odjela u Huaweiju, tim je povodom održala keynote predavanje „A New World for Your App“ u zagrebačkom Algebra LAB-u.

HMS (Huawei Mobile Services) uključuje razne aplikacije, među kojima je i App Gallery, trgovina aplikacijama koja opslužuje više od 390 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, a godišnje bilježi preko 180 milijardi skidanja aplikacija. Korisnicima je trenutno dostupno više od 11 tisuća već poznatih aplikacija, a njihov broj u konstantnom je porastu. Inicijalne reakcije korisnika izrazito su pozitivne, na raspolaganju su im već i lokalno poznate aplikacije, a očekuje se da će kroz mjesec dana u trgovini biti top 100 aplikacija koje Hrvati koriste.

„Naš lokalni tim naporno radi na ekspanziji dostupnih aplikacija, a njihov broj kontinuirano raste. Posebnu pozornost stavljamo na lokalne aplikacije, a sa zadovoljstvom možemo reći da su u App Galleryju već prisutne ili će uskoro postati dostupne aplikacije poput A1, Hrvatskog Telekoma, Tele2, Optima telekoma, Iskona, kao i medijske aplikacije 24sata, Večernji list, Jutarnji, Dnevnik, RTL, Njuškalo. Odgovor tržišta je dobar, a vlasnici aplikacija razumiju nužnost i pogodnost rada sa Huawei Mobile Servicesom", izjavili su iz ureda Huawei Hrvatska.

Osim sve popularnijeg App Galleryja, korisnicima je na raspolaganju i Huawei Browser s preko 200 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, od čega ih je oko 2,8 milijuna u Europi. Aplikacija brine o sigurnosti na internetskom prostoru, na jednom mjestu nudi jednostavan pristup svim servisima, a broj aktivnih korisnika raste po prosječnoj stopi iznad 100 %.

Nadolazeći Huawei Assistant na jednom će mjestu omogućiti korisnicima lakše korištenje i brzi pristup ostalim aplikacijama kako bi korisnici još lakše iskoristili pune mogućnosti svojih pametnih telefona. S druge strane, Huawei Themes daje mogućnosti prilagodbe korisničkih sučelja prema vlastitim preferencijama. Aplikaciju trenutno koristi preko 70 milijuna korisnika, a broj korisnika koji kroz aplikaciju kupuju razne teme u 2018. godini porastao je za 172 %. Korisnicima su na raspolaganju razne teme, a Huawei će kroz suradnju s lokalnim umjetnicima, akademijama, muzejima i galerijama nastojati ponuditi još više lokalno orijentiranih tema.

Prema posljednjim podacima, HMS zajedno s Huaweijevim aplikacijama i uslugama trećih proizvođača tvori HMS ekosustav za 570 milijuna Huaweijevih korisnika širom svijeta s 1,01 milijuna registriranih programera.Kako bi ohrabrio programere da svoje aplikacije objave na HMS platformi, Huawei je povećao ulaganja na milijardu dolara u okviru razvojnog programa nazvanog “Shining Star”, zahvaljujući kojem će korisnicima uskoro na raspolaganju biti još veći broj aplikacija.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.