U Poduzetničkoj zoni Novska otvorena novoizgrađena zgrada tvrtke Vodovod Novska d.o.o. te položen kamen temeljac za izgradnju tvornice mikroalgi Phyox d.d.

U Poduzetničkoj zoni Novska otvorena novoizgrađena zgrada tvrtke Vodovod Novska d.o.o. te položen kamen temeljac za izgradnju tvornice mikroalgi Phyox d.d.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na svečanom otvorenju novoizgrađene zgrade tvrtke Vodovod Novska d.o.o. i na polaganju kamena temeljca za izgradnju tvornice mikroalgi Phyox d.d. u Poduzetničkoj zoni Novska.

Ocijenivši oba događaja važnim za Hrvatsku, za njezino gospodarstvo i građane, Predsjednica je ključnim za uspjeh istaknula uravnoteženi razvoj privatnoga i javnoga sektora, zajedno usmjerenih ka stvaranju konkurentnog i izvozno orijentiranog gospodarstva.

„U samom srcu Hrvatske – u Novskoj, u gradu nekada toliko devastiranom ratnim razaranjima, suradnja privatnog i javnog sektora neizostavna je i važna karika u gospodarskom rastu i razvoju“, kazala je Predsjednica dodavši kako je važno zabilježiti, pozdraviti i podupirati ovaj zajednički smjer ka stvaranju boljeg i uspješnijeg života za sve Novljane. Naglasila je kako se ostvaruje ono o čemu je govorila proteklih pet godina, a to je da Hrvatska može postati jedna od najrazvijenijih država Europe, u kojoj svi zajedno, radimo za opći boljitak i dobro svakog hrvatskog čovjeka.

U tom smislu, kazala je kako će ljudi koji će raditi u novoj zgradi Vodovoda i budućoj tvornici mikroalgi svaki na svoj način, u svom djelokrugu i opsegu rada pridonositi izgradnji bolje Hrvatske. „A to je Hrvatska po mjeri čovjeka, Hrvatska koja zna i planirati i raditi i postizati sjajne rezultate. Novska pokazuje da zna razvijati poduzetničko-razvojni potencijal, a to znači posao, bolje plaće, ostanak mladih i u budućnosti povratak onih koji su otišli“, istaknula je Predsjednica.

Sinergija javnog i privatnog sektora, politike i gospodarstva, poticaj je i doprinos stvaranju razvijene i napredne Hrvatske, zaključila je predsjednica Grabar-Kitarović zaželjevši cijeloj novljanskoj administraciji i poduzetnicima koji posluju u Poduzetničkoj zoni mnogo uspjeha u poslovanju, na dobrobit svih vlasnika i zaposlenika te grada Novske.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.