SPAR Hrvatska prošle godine donirao Hrvatskom Caritasu kruha u vrijednosti od 4,4 milijuna kuna

SPAR Hrvatska prošle godine donirao Hrvatskom Caritasu kruha u vrijednosti od 4,4 milijuna kuna

Humanitarno djelovanje SPAR Hrvatska nastavio je u 2019. godini donacijom kruha u vrijednosti 4,4 milijuna kuna Hrvatskom Caritasu za potrebe korisnika Caritasove mreže.

Kao društveno odgovorna kompanija SPAR kontinuirano pomaže potrebitim članovima zajednice te donacijama potpomaže mnoge udruge i projekte diljem Hrvatske. Tako prilikom otvorenja svojih trgovina donira sredstva lokalnim udrugama koje brinu o potrebitim članovima zajednice, a jedan od važnijih projekata koje provodi svakako je doniranje kruha Caritasu. Ovogodišnjom donacijom SPAR Hrvatska pomogao je Caritasu u opskrbi pučkih kuhinja i drugih ustanova, kao i korisnika programa pomoći obiteljima diljem Hrvatske.

„Od samih početaka poslovanja na hrvatskom tržištu SPAR Hrvatska sudjeluje u humanitarnim akcijama s ciljem poboljšavanja kvalitete života onih najpotrebitijih. Već dugi niz godina surađujemo s Caritasom, a SPAR Hrvatska kao društveno odgovorna kompanija s ovakvim će akcijama nastaviti i dalje“, izjavio je Danijel Vidiš, član Uprave SPAR Hrvatska.

Hrvatski Caritas djeluje kao neprofitna organizacija koja svojim predanim radom i brojnim aktivnostima prikupljanja i dijeljenja humanitarne pomoći u suradnji s mrežom nad/biskupijskih Caritasa pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. SPAR Hrvatska s Hrvatskim Caritasom surađuje od 2011. godine otkad je ukupno donirano kruha u vrijednosti od 48 milijuna kuna.

„Hrvatski Caritas na nacionalnom planu, kao i nad/biskupijski i župni Caritasi na svojim ustrojstvenim razinama, nastoji biti glasom siromašnih i socijalno ugroženih i istodobno rukom koja dobrohotnu pomoć solidarnih i nesebičnih u društvu usmjerava potrebitima. Pritom nam je u služenju siromašnima pouzdana potpora partnera poput SPAR-a Hrvatska već godinama dragocjena jerolakšava provedbu brojnih programa biskupijskih Caritasa. A oni svjedoče da pojedinac i obitelj u nevolji u solidarnu društvu nikad neće ostati sami“,kazao je mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.