Huawei pokrenuo globalni program suradnje sa sveučilištima kroz koji će razviti 2 milijuna digitalnih stručnjaka

Huawei pokrenuo globalni program suradnje sa sveučilištima kroz koji će razviti 2 milijuna digitalnih stručnjaka

Huawei je pokrenuo globalni ICT Academy 2.0 program za razvoj digitalnih vještina koji će se realizirati kroz suradnju sa sveučilištima diljem svijeta, a cilj mu je u 5 godina dodatno educirati 2 milijuna ICT profesionalaca. Program je dio široke Huaweijeve inicijative „TECH4ALL“, čiji je cilj približiti moderne digitalne tehnologije svima širom svijeta. 

 Huawei je za provođenje programa ICT Academy 2.0 osigurala najmanje 50 milijuna dolara u narednih pet godina, a naglasak programa bit će na naprednim tehnologijama poput umjetne inteligencije i 5Ga.

Prva inačica Huawei ICT Academy programa pokrenuta je u 2013. godini, a u okviru programa Huawei je pružao tečajeve i usluge podrške sveučilištima i fakultetima kako bi im pomogao obučiti nastavnike, poboljšati sustav nastavnih planova i programa za ICT smjerove te izgraditi laboratorije. Kroz Huawei ICT Academy kompanija također približava Huaweijeve ICT tehnologije i proizvode studentima na sveučilištima širom svijeta, potiče ih na sudjelovanje u Huaweijevim certifikacijama i razvija inovativni i aplikacijski orijentiran tehnički talent za globalnu ICT industriju. 

Huawei je kroz program već uspostavio suradnju s više od 600 međunarodnih sveučilišta te je educirao više od 1500 nastavnika.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.