Valamar se uključio u projekt „Elements of AI“ – najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligenciji

Valamar se uključio u projekt „Elements of AI“ – najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligenciji

Valamar Riviera je pozvala sve svoje djelatnike da se uključe u projekt „Elements of AI“, koji se smatra najboljim programom za svladavanje osnova o umjetnoj inteligenciji na svijetu.

Ovu je besplatnu edukaciju pokrenula Finska u suradnji s Europskom komisijom u cilju povećanja znanja o umjetnoj inteligenciji i približavanja tematike široj javnosti, a Hrvatska je prva zemlja u regiji koja je prevela tečaj i učinila ga dostupnim građanima. „Elements of AI“ je razvilo Sveučilište u Helsinkiju i tehnološka kompanija Reaktor,  partner za Hrvatsku je Sveučilište u Zagrebu, nositelj projekta je udruga CroAI, dok je komunikacijski partner projekta agencija 404.

Valamar primjenjuje napredne tehnologije u raznim područjima poslovanja kao što su prodaja, marketing i hotelske operacije, djelatnicima omogućuje komunikaciju i učenje na digitalnim platformama, unapređuje poslovne procese i njeguje  organizacijsku kulturu koja stalno inovira uz pomoć novih tehnologija.  U Valamaru je u tijeku 50-tak digitalnih projekata i projekata inovacija, od kojih čak nekoliko već primjenjuje tehnologije umjetne inteligencije.

„Valamar  kontinuirano ulaže u digitalizaciju i inovacije u poslovanju te je 2018. godine osnovao VALDI, tim za razvoj digitalnih usluga i rješenja koji u Valamaru stoji iza brojnih iskoraka poput self check-ina i automatizacije procesa putem robota. Ove godine kao odgovor na kriznu situaciju u svega par mjeseci VALDI je razvio Valfresco, online trgovinu koja nudi dostavu proizvoda lokalnih OPG-ova i Valamar dobavljača kao i gotovih jela iz Valfresco kužine. Stoga je Valamar objeručke prihvatio Elements  of AI i pozvao sve djelatnike da se uključe s ciljem da barem 1% kolega prihvati ovaj izazov i usvoji znanja o umjetnoj inteligenciji“, naglasila je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u Valamaru.

Valamar će svim zaposlenicima koji uspješno svladaju tečaj omogućiti daljnji rad na digitalnim projektima te će ih uključiti u svoj Valamar Digital & Innovation tim.

Valamar je 2020. godine treću godinu za redom potvrdio titulu najboljeg poslodavca u turizmu i zauzeo 6. mjesto među TOP 10 poslodavaca u Hrvatskoj.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.