Marijana Knežević Tudić nova je članica Uprave Kraša

Marijana Knežević Tudić nova je članica Uprave Kraša

Marijana Knežević Tudić imenovana je za novu članicu Uprave Kraša na današnjoj sjednici Nadzornog odbora, s početkom mandata od 15. travnja 2024. godine. Marijana dolazi s mjesta direktorice Službe centralne nabave u Krašu, a u svojem će resoru biti zadužena za operativne poslove koji uključuju proizvodnju i održavanje, nabavu te investicije.

 Marijana Knežević Tudić nakon završetka Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta započela je svoju karijeru u Krašu 2000. godine, počevši od pripravničke pozicije, a kroz godine razvoja radila je u različitim resorima kompanije poput proizvodnje, marketinga i prodaje te nabave.

 „Iznimna mi je čast što sam dobila priliku i dalje razvijati kompaniju na poziciji članice Uprave Kraša. Nakon što sam provela gotovo dvadeset i pet godina života u Krašu, usudila bih se reći da ga poznajem u dušu, no svjesna sam odgovornosti pozicije koju ona nosi, pogotovo u trenucima kad se cijela industrija suočava s nezapamćenim pritiskom rasta cijena kakaovca, naše ključne sirovine. Ipak, dobro znam da je snaga Kraša u njegovoj tradiciji i kvaliteti, vjernosti potrošača i predanosti zaposlenika, te vjerujem da ćemo zajedničkim snagama i u ovim izazovnim trenucima, kao i dosad, uspjeti zadržati stabilnost poslovanja te nastaviti razvijati kompaniju dalje s naglaskom na investiranje u proizvodnju i naše ljude“, izjavila je Marijana Knežević Tudić, članica Uprave Kraša.

 Na sjednici Nadzornog odbora utvrđeno je da će Mario Müller kao član Uprave preuzeti odgovornost za resor prodaje i marketinga.

 O Krašu

Povijest Kraša započinje u Zagrebu, na temeljima tvornice za proizvodnju čokolada Union koja je osnovana 1911. godine kao prvi industrijski proizvođač čokolade u jugoistočnoj Europi. Dvanaest godina kasnije zagrebačko poduzeće Bizjak započelo je s proizvodnjom dvopeka, keksa i vafla, a 1950. godine te se dvije tvornice s još nekoliko manjih proizvođača ujedinjuju pod zajedničkim imenom antifašističkog borca i sindikalista Josipa Kraša. Kraševa je povijest obilježena velikim uspjesima i prekretnicama, među kojima su i titula dobavljača kraljevskog dvora u Beču i Budimu 1913. godine te početak proizvodnje prvih bombona s crtom 1936. godine, najtanje čokolade na svijetu 1938. godine ili prve robne marke na ovim prostorima 1946. godine. Danas je Kraš suvremena kompanija koja se uspješno prilagođava izazovima i zahtjevima tržišta, a svoje poslovanje temelji na najvišim standardima kvalitete, bogatstvu asortimana, prepoznatljivim brendovima i stoljetnoj tradiciji. U sklopu Kraš grupe posluje pet tvornica – tri u Zagrebu, jedna u Osijeku te Mira u Prijedoru, u kojima je zaposleno gotovo 2.000 radnika. Više od polovice ukupne proizvodnje plasira na domaće tržište, dok ostatak izvozi na brojna inozemna tržišta, uključujući države u okruženju, Zapadnu Europu te prekomorska tržišta Australije, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država, kao i pojedinih azijskih i afričkih zemalja.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.