Čakovec - Europski grad sporta 2020. i Mali Lošinj - Europski otok sporta 2020., nagrade uručene u Bruxellesu

Čakovec - Europski grad sporta 2020. i Mali Lošinj - Europski otok sporta 2020., nagrade uručene u Bruxellesu

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak (EPP/HDZ), u utorak je ugostila delegaciju grada Čakovca u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Povod susreta bila je dodjela  priznanja Čakovcu kao Europskom gradu sporta za 2020. godinu. Dodjela priznanja organizirana je u sklopu ,,ACES Europe Gala Ceremony 2019'', a u ime grada Čakovca, priznanje je primio gradonačelnik Stjepan Kovač koji je u svojem govoru zahvalio ACES Europe-u na priznanju.

ACES Europe je neprofitna udruga sa sjedištem u Bruxellesu koja svake godine dodjeljuje priznanja Europskim prijestolnicama, gradovima i zajednicama sporta. Čakovec je nagradu dobio kao grad koji kontinuirano ulaže u sportsku infrastrukturu i posvećuje veliku pažnju razvoju sporta djece, mladih i osoba s invaliditetom. Sportska povijest Čakovca seže u 1920. godinu kada je osnovano Čakovečko Sokolsko društvo. Već 1931. počinje gradnja Sokolskog doma, sportske dvorane koja je odigrala značajnu ulogu u razvoju sporta u Čakovcu. Čakovec se ponosi brojnim uspješnim sportašima, a zasigurno najveći promotor jest Filip Ude, nositelj srebrnog olimpijskog odličja. Zajednica sportskih udruga broji 78 aktivnih sportskih udruga i 4000 registriranih sportaša, a preko 50% građana je aktivno uključeno u neki oblik sporta.

Nakon dodjele priznanja zastupnica Glavak je izjavila: ,,Čestitam gradu Čakovcu na priznanju za Europski grad sporta za 2020. godinu te obećavam da ću se uključiti u projekte važne za razvoj sporta u Čakovcu te njegovu promociju.''Uz gradonačelnika Čakovca u delegaciji su bili zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović, David Vugrinec, Bojan Ružić, Tomica Jakopec i Dražen Barić. Na ceremoniji održanoj u Bruxellesu, uz Čakovac, priznanje je dodijeljeno i Malom Lošinju koji je priznanje dobio u kategoriji Europski otok sporta za 2020.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.