Na Međunarodni dan žena ove godine Europski parlament obilježava 25. obljetnicu Pekinške deklaracije o rodnoj ravnopravnosti

dan žena

Na Međunarodni dan žena ove godine Europski parlament obilježava 25. obljetnicu Pekinške deklaracije o rodnoj ravnopravnosti.Što je Pekinška deklaracija?Sudionice UN-ove četvrte svjetske konferencije o ženama usvojile su 1995. rezoluciju za osnaživanje žena diljem svijeta. Ona postavlja strateške ciljeve za postizanje rodne ravnopravnosti u dvanaest područja, uključujući ekonomiju, nasilje nad ženamažene na pozicijama moći i žene i okoliš.

Saznajte kako se Parlament bori za rodnu ravnopravnost u EU-u. Konferencija kojom se trebala obilježiti obljetnica Pekinške deklaracijeu organizaciji Odbora za prava žena i rodnu ravnopravnost u četvrtak je otkazana.

Intervju na Facebooku 

Predsjednica odbora FEMM, Evelyn Regner, tijekom Facebook intervjua uživo u utorak, 3. ožujka u 12:30 sati, odgovorila je na mnoga pitanja o radu Parlamenta u području rodne ravnopravnosti.

Pogledajte što je rekla.

https://www.europarl.europa.eu/news/hr/headlines/society/20200213STO72577/medunarodni-dan-zena-2020-i-obljetnica-pekinske-deklaracije

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.