Zastupnica Sunčana Glavak: Važnost europskog projekta danas je vidljivija nego ikada

sunčana glavak
Zastupnica Sunčana Glavak you tube

«Europa se neće izgraditi odjednom niti prema jedinstvenom planu. Izgradit će se zahvaljujući konkretnim postignućima kojima će se prvo stvoriti istinska solidarnost», zapisano je to u Schumanovoj deklaraciji, dokumentu kojim je prije 70 godina položen temelj današnje Europske unije.Čestitajući Dan Europe koji se danas obilježava, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak poručila je:

«Europa je snažan projekt mira, napretka i blagostanja. Ujedinjeni u demokratskim vrijednostima, gradimo društvo na temeljima tolerancije, pravde, solidarnosti, jednakosti i poštovanja. Ove vrijednosti sastavni su dio našeg europskog načina života..Suočeni s najtežim izazovom od kraja Drugog svjetskog rata koji je pred nas stavila pandemija bolesti COVID-19, ovogodišnji Dan Europe obilježavamo svjesni da se samo zajedništvom, jedinstvom i solidarnošću možemo oduprijeti zdravstvenom, gospodarskom i socijalnom krahu.«Ključni trenuci važnosti Europe kao projekta jesu upravo nedaće s kojima se suočavamo kao pojedinci i zajednica. Europa je tu, spremna pomoći kako bismo zajednički i solidarno prebrodili sve poteškoće i stvorili bolje sutra», naglasila je zastupnica Glavak. 

Prije gotovo sedam godina Hrvatska se vratila pod okrilje svoje europske obitelji. Otvorile su se brojne mogućnosti, gospodarstvo je poraslo i postali smo kvalitetnije i uređenije društvo. «Našu budućnost moramo graditi na vrijednostima održivog razvoja, zaštite okoliša, poštivanja ljudskih prava i jednakosti prilika. Europa je promijenila vizure moje zemlje», zaključila je zastupnica Sunčana Glavak.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.