Ressler u radnom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama

Ressler u radnom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama

 Kao potpredsjednik Odbora za umjetnu inteligenciju, zastupnik Karlo Ressler (HDZ/EPP) je ovoga tjedna u radnom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama s nizom susreta u vezi transatlantske suradnje u digitalnoj transformaciji, koja sve više određuje i geopolitičke odnose. 

 Ressler će se kao dio delegacije zastupnika iz Odbora za umjetnu inteligenciju u digitalnom dobu Europskog parlamenta (AIDA) susresti s predstavnicima američke Vlade, Bijele kuće, digitalne industrije, federalnih agencija, Kongresa i Senata te nizom stručnjaka.

 „Trebamo oblikovati zajednička pravila, koji će osigurati uravnoteženi razvoj i primjenu modernih tehnologija, uz čovjeka u središtu digitalne transformacije društva. Zato SAD, koji je predvodnik digitalnih inovacija, a i dio našeg civilizacijskog kruga, mora biti ključni međunarodni partner Europe u izazovima koje donosi moderno doba. Naše partnerstvo je ključno za jačanje inovacijskog potencijala, ali i postavljanje globalnih standarda, osobito u kontekstu globalne tehnološke utrke koja će odrediti i mjesto Europe, a onda i Hrvatske, u novoj digitalnoj eri“, istaknuo je Ressler.    

 Kao glavni pregovarač Parlamenta za europski proračun, Ressler predlaže snažnije financiranje razvoja umjetne inteligencije, uz sprječavanje pretjeranog reguliranja zbog narušavanja inovativnosti i konkurentnosti. Europska unija je od globalnih aktera prva započela s prijeko potrebnim, ali zahtjevnim procesom reguliranja umjetne inteligencije te donošenja novih pravila za velike digitalne platforme.  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.