Predsjednik Milanović sastao se s načelnikom Saveznog ureda Nacionalne garde SAD-a generalom Danielom Hokansonom

Predsjednik Milanović sastao se s načelnikom Saveznog ureda Nacionalne garde SAD-a generalom Danielom Hokansonom

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas u Uredu predsjednika načelnika Saveznog ureda Nacionalne garde Sjedinjenih Američkih Država generala zbora Daniela Hokansona.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji Oružanih snaga RH i Nacionalne garde savezne države Minnesote, a koja je obostrano ocijenjena kao vrlo uspješna. U razgovoru je iskazana i potpora daljnjem jačanju i razvoju postojećeg partnerstva.

 

 Uz generala zbora Daniela Hokansona na sastanku u Uredu predsjednika bili su privremeni otpravnik poslova u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Mark Fleming, vojni izaslanik u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj brigadir Matt Denny, član radne skupine za aktivnosti s vodećim dužnosnicima Saveznog ureda Nacionalne garde Sjedinjenih Američkih Država dr. John Finney i drugi tajnik u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Cameron Millard.

 Uz predsjednika Milanovića bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku vlp. Neven Pelicarić i direktor Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-bojnik Ivica Olujić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.