Plenarna sjednica, Bruxelles – 18. i 19. svibnja Odgovor Unije na društvene i ekonomske posljedice rata u Ukrajini

Plenarna sjednica, Bruxelles – 18. i 19. svibnja  Odgovor Unije na društvene i ekonomske posljedice rata u Ukrajini

 

Zastupnici u Europskom parlamentu pozvat će na pojačanje mjera za zaštitu građana EU-a od ekonomskih i društvenih posljedica rata u Ukrajini.

U četvrtak će na plenarnoj sjednici zastupnici glasati o rezoluciji u kojoj se navode načini na koje se Unija i njezine države članice mogu boriti s negativnim posljedicama rata u Ukrajini i sankcija nametnutih Rusiji. Zastupnici u Europskom parlamentu vjeruju da će ublažavanje ovih posljedica pomoći građanima EU-a da premoste ovo teško razdoblje, ali isto tako pomoći da i dalje budu odlučni u svojoj potpori Ukrajini i uvođenju dodatnih gospodarskih sankcija Rusiji. Rezolucijom se zaključuje plenarna rasprava o toj temi od 4. svibnja.

Zastupnici će, također u četvrtak, raspravljati o europskoj solidarnosti i energetskoj sigurnosti u kontekstu ruske invazije na Ukrajinu i posljedicama ruskog prekida isporuke plina Poljskoj i Bugarskoj.

Ukrajina: borba da se počinitelji ratnih zločina privedu pravdi

U četvrtak zastupnici će raspravljati i glasati o rezoluciji u kojoj se razmatraju načini potpore Ukrajini i Međunarodnom kaznenom sudu (ICC) u borbi za kažnjavanje ratnih zločina.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.