Zastupnici se zalažu za ekološki prihvatljiviji sustav cestarina u EU-u

CESTARINE
Zastupnici su u četvrtak, 25. listopada, podržali nova pravila o cestarinama u EU-u koja garantiraju jednaku naplatu cestarina te će pomoći državama članicama u smanjenju emisija CO2. Izvjestiteljica zadužena za izvješće je Christine Revault D’Allonnes Bonnefoy (Francuska, S&D).Prema novim pravilima, za sva vozila, lakša ili teža od 3,5 t, cestarine će se naplaćivati prema duljini dionice i prema ispuštanju stakleničkih plinova. Države Europske unije koje koriste vinjete morat će postupno prijeći s naplate prema vremenskom razdoblju na naplatu na temelju udaljenosti. Odluka bi se od 2023. trebala početi primjenjivati na teretna vozila i autobuse, a od 2027. i na kombije i mini autobuse.

Pravila vrijede za 136,706 km ceste u transeuropskoj prijevoznoj mreži i za države gdje se cestarine naplaćuju. Zemlje članice će i dalje biti slobodne ne naplaćivati cestarine.

Ekološki prihvatljivija vozila

Ovisno o ispuštanju emisija CO2, odredit će se različite naplate pristojbi za sva vozila, uključujući osobne automobile. Naplate za električna vozila bila bi 50% manja od najniže naplate s ciljem poticanja korištenja ekološki prihvatljivijih vozila.Također se predlaže uvođenje posebne naplate na određenim mjestima ili u određeno doba dana s pojačanim prometom što uzrokuje dodatno zagađenje okoliša. Zemlje članice mogu iz ovog prijedloga isključiti autobuse s ciljem poticanja korištenja javnog prijevoza.

Zašto plaćamo cestarine?
  • Za pokriće ili nadoknadu troška izgradnje novih cesta ili održavanja postojeće infrastrukture.
  • Za smanjenje gužvi u prometu, npr. primjena viših cijena u mjestima i dobu dana s pojačanim prometom.
  • Smanjenje zagađenja, npr. primjena nižih naplata cestarina za eko vozila.

Pravedna i razmjerna uporaba cesta

Pravila koja su trenutno na snazi u EU-u primjenjuju se samo za teretna vozila teža od 12 t i ne uključuju autobuse i kombije. Zastupnici podupiru uvođenje naplate cestarina od 2020. za sva vozila koja prevoze dobra ili putnike kako bi se garantirao jednak tretman za prijevoznike i vozače.Zemlje članice EU-a će moći odrediti popuste i smanjenja za učestale vozače mini autobusa i kombija s ciljem poticanja mobilnosti u predgrađa i udaljena područja.Nova pravila će također odrediti ograničenja za kratkotrajne vinjete koje neke zemlje EU-a primjenjuju za vozače osobnih automobila. Zastupnici također podržavaju ideju da sve zemlje koje koriste ovaj sistem omoguće dnevne i tjedne vinjete.

Idući koraci

Nova pravila treba odobriti Vijeće, nakon čega Europski parlament može krenuti u pregovore sa zemljama članicama.Koja je razlika između cestarine i vinjete?

  • Cestarine se temelje na naplati prema duljini dionice te se uglavnom plaćaju na naplatnim postajama. Mogu varirati ovisno o tipu vozila ili dobu dana te mogu biti elektroničke.
  • Vinjete se temelje na naplati prema vremenskom razdoblju. Vozači kupuju naljepnicu koja služi kao dokaz plaćanja vremenski ograničenog prava na upotrebu određenih vrsta cesta.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.