Integracija učenika pripadnika romske nacionalne manjine u školski sustav – INPUT

INPUT

Grad Varaždin je po prvi puta provodio projekt Integracija učenika Pripadnika romske nacionalne manjine u školski sustav – INPUT u sklopu Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je bio poboljšati pristup kvalitetnom obrazovanju te pridonijeti povećanju socijalne uključenosti i integracije učenika romske nacionalne manjine od 1. do 4. razreda koji su polaznici V. osnovne škole Varaždin i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.

Projektne aktivnosti u vidu produženog boravka i izvannastavnih aktivnosti za pripadnike romske nacionalne manje i to 4 učenika iz V. osnovne škole Varaždin i 6 učenika iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar krenule su od 03. rujna 2018. godine, a završile 14. lipnja 2019. godine.

Projektni partneri – V. osnovna škola Varaždin i Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u kojima su se provodile projektne aktivnosti i čiji su polaznici - krajnji korisnici projekta – učenici pripadnici romske nacionalne manjine, uvelike su zadovoljni provedbom projekta te se nadamo da će navedeni projekt imati svoj nastavak.Vrijednost bespovratnih sredstava koja su osigurana u sklopu projekta je 602.094,89 kuna.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.