Ministar Butković: Veliki infrastrukturni projekti aktivni unatoč epidemiji

Ministar Butković: Veliki infrastrukturni projekti aktivni unatoč epidemiji

Veliki infrastrukturni projekti u Hrvatskoj se nastavljaju unatoč epidemiji COVID-a 19, istaknuo je danas ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prilikom obilaska radova na izgradnji dionice istarskog ipsilona od Pazina do Cerovlja.„Danas smo se uvjerili da radovi idu zaista dobrim tempom te će biti gotovi čak šest mjeseci prije roka, unatoč problemima zbog koronavirusa.

Ova poddionica bi tako trebala biti dovršena i puštena u promet već ovog ljeta, a ostalih 17 kilometara do tunela Učka očekujemo sredinom sljedeće godine", rekao je ministar.
„Očekujem da ćemo puni profil tunela zajedno s odmorištem Kvarner otvoriti do turističke sezone 2024. godine", kazao je nakon obilaska.
Po njegovim riječima, dionica od Pazina do tunela Učka koja se gradi u dužini od 28 kilometara dopuna je na puni profil istarskog ipsilona te je veliki izazov za graditelje s obzirom da uključuje izgradnju 31 objekta - nadvožnjaka i vijadukta - te novo odmorište. Riječ je, kako je rekao, o trenutno najvećem gradilištu u Hrvatskoj, na kojem je angažirano više od 700 radnika i gotovo 200 strojeva.
„Znam koliko je ovaj projekt važan za Istru, za njeno kvalitetno povezivanje s ostatkom zemlje, a realizaciju ovog projekta sam postavio kao jedan od glavnih ciljeva svog mandata" - poručio je ministar Butković.
Naglasio je kako je sve to potvrda da usprkos epidemiji veliki infrastrukturni projekti u Hrvatskoj poput Pelješkog mosta, istarskog ipsilona i drugih željezničkih projekata idu dalje. Tomu u prilog, za utorak je najavio potpisivanje ugovora za izgradnju autoceste od Osijeka prema Belom Manastiru.

„Veliki projekti se provode i to donosi optimizam i tračak nade da će Hrvatska s velikim infrastrukturnim radovima koji imaju velik udio u BDP-u dobro podnijeti ovu tešku gospodarsku situaciju", zaključio je ministar.
 
Izvor: Hina/Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.